Prinses Margriet bezoekt met kruk het Salzburg Festival | De Oranjes

maandag 13 augustus 2012

Prinses Margriet bezoekt met kruk het Salzburg Festival

Tot 2 september is in het Oostenrijkse Salzburg het Salzburg festival te bezoeken. Vandaag bracht Prinses Margriet – door een val loopt ze met een kruk – een bezoek aan het ‘Salzburger Festspiele’ wat al sinds 1877 gehouden wordt.

Prinses Margriet bezoekt graag opera’s en luistert klassieke muziek. Een maand geleden was ze een hele week op Radio 4 te horen. Iedere dag vertelde ze over klassieke muziek in haar leven. Met een persoonlijke toelichting koos ze steeds voor een ander muziekstuk. Op donderdag koos ze voor Wolfgang Amadeus Mozart, hij is geboren in Salzburg, daarom wordt hier het festival jaarlijks gehouden. Het festival heeft zich een positie verworven voor wat betreft de premières van opera's, toneelvoorstellingen en concerten, terwijl het muzikaal repertoire zich concentreert rond Mozart and Strauss, maar ook andere werken.

De prinses woonde de opera ‘La bohème’ bij.

Foto: © PPE/Mike Vogl, http://www.ppe-agency.com/  Gebroken knieschijf


Update: 17 augustus,
Vandaag is bekend gemaakt waarom Prinses Margriet met een kruk loopt. Ze is tijdens een wandeling op vakantie gevallen en heeft haar rechterknieschijf gebroken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten