Olympische Spelen 2012 - VI | De Oranjes

donderdag 2 augustus 2012

Olympische Spelen 2012 - VIPrinses Máxima juicht om verlies Argentijnen

Dat Prinses Máxima écht Nederlands is bewees ze weer eens vanochtend tijdens het Olympisch beachvolleybaltoernooi.

In dat toernooi moesten de Nederlandse Sanne Keizer en Marleen van Iersel het opnemen tegen het Argentijnse duo Maria Virginia Zonta en Ana Gallay. De Nederlanders wonnen met 21-12, 21-16. Of het voldoende is om de knock-out-fase te halen is pas bekend als alle poules klaar zijn. In ieder geval zat er op de tribune weer het inmiddels ‘vaste clubje’ Koninklijk publiek: De Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia, Prinses Ariane, Gravin Luana en Gravin Zaria

Hockey kijken met Wilhelmus hoofddoekjes
1-0 voor Nederland!

Vanmiddag was het Koninklijk gezelschap weer bij de hockeywedstrijd vrouwen (Nederland-China) Amalia, Alexia, Ariane, Luana en Zaria hadden behalve de Nederlandse vlag dit keer alle vijf een heel bijzondere doek vast, met Wilhelmus tekst. Bij Prinses Amalia en Prinses Alexia werden ze al snel ‘omgedoopt’ tot hoofddoekjes.

De wedstrijd werd gewonnen, maar met een ‘magere’ 1-0. Al met al speelde de Nederlandse hockeysters toch het sterkst. Vooral na de rust leek China wel uitgeput en waren er veel kansen voor de Nederlanders.

"Het was duidelijk dat China fysiek gezien een heel sterk team heeft", verklaarde Willem-Alexander na de wedstrijd aan een journalist. "Het is zwaar om tegen ze te spelen. Maar op het eind gaf techniek toch de doorslag."

Prins van Oranje en Prinses Máxima zien Ranomi Kromowidjojo goud winnen

De Prins van Oranje en Prinses Máxima stonden vanavond enthousiast te juichen op de tribune van het Aquatics Centre.

Ranomi Kromowidjojo heeft daar namelijk de olympische titel op de 100 meter vrije slag veroverd. De 2e Nederlandse gouden medaille van deze Olympische Spelen is dus binnen!

"Fantastisch, wat Ranomi heeft gedaan", aldus de prins. "Ze zwom weer sneller dan gisteren in de halve finale, zwom haar eigen race en liet zich niet opjagen." "Wij weten niet onder hoeveel druk deze sporters staan. Bij Ranomi was het ook nog eens dubbel, want ze gold vooraf als favoriet." "Die favorietenrol heeft ze volledig waargemaakt. Net zoals Marianne Vos dat zondag deed. Daar neem ik mijn pet diep voor af."

1 opmerking:

  1. Wat een originele hoofddoekjes zeg! Leuk hoor, onze Oranjesupporters steeds weer in beeld.

    BeantwoordenVerwijderen