Koningin Beatrix bij concert Europees Jeugdorkest | De Oranjes

maandag 20 augustus 2012

Koningin Beatrix bij concert Europees Jeugdorkest

…Boeketje camoufleert wond aan mond..

Afgelopen vrijdag was de vakantie voor de Koningin echt voorbij. Ze ontving op Paleis Huis ten Bosch de ambassadeur van Oostenrijk (Wolfgang Paul) en nuttigde met hem een afscheidslunch.

Vanavond was haar eerste publieke ‘optreden’. Ze woonde een concert bij van het Europees Jeugdorkest.

De Koningin arriveerde bij het Concertgebouw in Amsterdam, gebruind door de zon, en met een wond aan haar lip. De RVD heeft aan de media laten weten dat ze “ haar lip bezeerd heeft bij een ongelukje in huis. “Kort na aankomst kreeg ze een boeketje aangeboden, die gelukkig groot van formaat was. Met de bloemen probeerde ze vervolgens haar lip te verbergen, die al lang ‘vastgelegd’ was door de rij fotografen.

Het concert stond onder leiding van dirigent Gianandrea Noseda met gastsolit Garrick Ohlsson die het pianoconcert van Tsjaikovski en werken van Debussy en Respighi speelde. Het European Union Youth Orchestra is het jeugdorkest van de Europese Unie. Het is in 1978 opgericht ter bevordering van culturele samenwerking, eenheid en vriendschap onder Europese jongeren. Inmiddels bestaat het orkest uit 140 jongen tussen de 14 en 24 jaar die geselecteerd zijn uit de lidstaten van de Europese Unie.

Foto: © PPE/Nieboer, http://www.ppe-agency.com/   

8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke/ vrolijke foto van de koningin!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het wel een koortslip, vraag ik me af?
  De koningin zou ook gevallen kunnen zijn of een kleine operatie hebben gehad aan de mond ...
  Hoe het ook zij, fijn dat ze na de vakantie weer aan het werk is gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Marjanneke, ik heb er nog meer foto's van gezien, en het lijkt wel echt een koortslip te zijn. Jammer dat ze het boeketje niet wat eerder kreeg, maar er zijn wel weer leuke foto's gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De RVD heeft vandaag laten weten dat ze haar lip bezeerd heeft bij een ongeluk in huis.. dus inderdaad geen koortslip.

  Heb 't aangepast ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. sneu dat ze haar lip heeft bezeerd. Ik zal je de vragen binnenkort de vragen mailen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig is het meegevallen met dat ongeluk in huis. Al ziet die lip er wel pijnlijk uit. maar een ver familielid van mij kreeg enkele weken geleden ook een huiselijk ongeval. Hij viel van de trap en brak nekwervels en raakte verlamd..

  BeantwoordenVerwijderen