Oranje nieuws - 24 & 25 augustus 2012 | De Oranjes

zaterdag 25 augustus 2012

Oranje nieuws - 24 & 25 augustus 2012

Koningin Beatrix bestudeert vervalste schilderijen

Voor kunst is de Koningin altijd wel te porren. Zelfs als het niet echt is. Ze ging dan ook op de uitnodiging in om dit keer vervalste schilderen te komen bekijken tijdens de afsluiting van de 6e European Academy of Forensic Science Conference op de Haagse Hogeschool.

Niet alleen vanwege de komst van de Koningin was het een chaos op de Haagse Hogeschool in Den Haag. Al een hele week is het een drukte van belang in verband met de internationale conferentie Towards Forensic Science 2.0’ Tijdens die conferentie ontmoetten forensische wetenschappers uit alle werelddelen elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen rond actuele thema's. Dit gebeurde onder andere door middel van lezingen, workshops, demonstraties en discussies. De deelnemers werden daarnaast in de gelegenheid gesteld onder meer het Vredespaleis, Europol, Eurojust en het Internationaal Strafhof te bezoeken. Natuurlijk zorgden ze allemaal dat ze vrijdagochtend op de ‘hoofdlocatie’ terug waren.

Koningin Beatrix kreeg een rondleiding en daarbij uitleg over de vervalste schilderijen die speciaal voor deze conferentie een plek in de school gekregen hadden. Ze bestuurde de schilderijen echter nauwkeurig met een vergrootglas, want je weet immers maar nooit..

Foto: © PPE/Nieboer, http://www.ppe-agency.com/   

Loos brandalarm Villa Eikenhorst

Vrijdagmiddag is een brandmelder in het gebouw van de marechaussee naast Villa Eikenhorst afgegaan. De brandweer kreeg een automatische melding en stuurde wat brandweerwagens naar de villa.

Tijdens de rit  bleek dat er sprake was van loos alarm, en konden de wagens – gelukkig – weer omkeren. De installatie is vervolgens door een ‘beheerder van de villa’ gereset, om dit misverstand in de toekomst proberen te voorkomen.

De prins, prinses en hun dochters bevonden zich op het moment van de melding wel in de villa, maar hebben waarschijnlijk niets van het ‘avontuur’ meegekregen.

Koningin Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien bij WNF concert

Vanavond woonden Koningin Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Laurentien het concert ‘Life: A Journey Through Time’ bij.

In het Concertgebouw in Amsterdam werd het concert georganiseerd ter afsluiting van de jubileumviering van het 50-jarig bestaan van het WNF. Koningin Beatrix maakte ook de opening van het jubileumfeest mee op 8 mei in Rotterdam. Het concert was een combinatie van natuurfoto’s over de ontwikkeling van het leven op aarde, en muziek. De opbrengst van het concert is bestemd voor de bescherming van de Koraaldriehoek in Zuid-Oost Azië.

Foto: © PPE/Nieboer, http://www.ppe-agency.com/   

5 opmerkingen:

 1. Leuke foto heb je erbij geplaatst! Heb je de nieuwe Royalty al gezien, er staan erg veel mooie foto´s in van de Olympische spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De nieuwe Royalty is er leuk ja, ik heb er een abonnement op :-)
  Ik vind de foto ook erg leuk van de konining!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto van de koningin en leuke tekst heb je erbij geplaatst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappige foto zeg, van de koningin met vergrootglas :)Gelukkig maar dat het loos alarm was.. je moet er toch niet aan denken, brand op de Eikenhorst???

  BeantwoordenVerwijderen