Olympische Spelen 2012 - X | De Oranjes

maandag 6 augustus 2012

Olympische Spelen 2012 - XWillem-Alexander: “Ik ben niet van plan het IOC lidmaatschap te combineren met het koningschap”


De Prins van Oranje stond vanochtend BNR Radio te woord. Hij zegt in het interview o.a. het IOC lidmaatschap niet te gaan combineren met het koningschap. Ook hoopt hij vurig dat Amsterdam de Olympische Spelen van 2018 mag organiseren: "Een bid is nooit weggegooid geld." "Ik mag tot mijn tachtigste IOC-lid zijn, want pas in 2000 is besloten dat de leeftijdgrens op 70 is gesteld. Ik ben in 1998 gekozen, dus op m'n tachtigste moet ik het IOC vaarwel zeggen".

"Overal in de stad zie je oranje. Je ziet groepen fietsers in het oranje. De Nederlander kent de weg naar Londen, de Nederlander houdt van Londen. Dat laten ze nu tijdens de Olympische Spelen extra zien. Het zijn er vele duizenden, ze gedragen zich fantastisch. Mensen spreken je er echt op aan: 'fantastisch dat jullie er zijn'."


Klik hier om het interview te beluisteren.


Prins van Oranje, Prinses Máxima, dochters en nichtjes bij spring finale

Zilveren medaille voor Nederlandse ruiters (en hun paarden )

Tekening van Prinses Amalia
De Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia, Prinses Ariane, Gravin Luana en Gravin Zaria keken vanmiddag naar de finale wedstrijd van springruiters. In het gezelschap van Prins Albert van Monaco (die achter hen zat)

Na de eerste manche van de finale stonden Jur Vrieling met paard Bubalu, Maikel van der Vleuten met paard Verdi, Marc Houtzager met paard Tamino en Gerco Schröder met paard London tweede achter Saudi-Arabië.

In de tweede manche maakten Houtzager en Van der Vleuten geen fouten, maar Vrieling kreeg er acht.Schröder had als slotrijder goud kunnen veiligstellen, maar de noodzakelijke foutloze rit bleef uit: één balk viel eraf. Saudi-Arabië kende geen enkele foutloze omloop en zakte naar de derde plaats, maar de Britten (twee keer foutloos, een vier en een vijf) kwamen naast Nederland.

Daarom moesten de Nederlanders en Britten in de barrage om goud strijden – ondertussen liet Willem-Alexander de tekening die Amalia gemaakt heeft van een winnende Nederlandse ruiter – trots aan Prins Albert zien. Helaas verloor Nederland de barriage, maar dat zorgde toch voor een zilveren medaille!

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/  

Willem-Alexander te gast in 'Londen Late Night'  

Willem-Alexander was vanavond te gast in het programma van Mart Smeets ‘Londen Late Night’ om te praten over – hoe kan het ook anders – de Olympische Spelen.

 Bekijk hier de uitzending.

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk en goed gevonden! Mooie tekening :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke beelden van de enthousiaste royals!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig verslag weer, overzichtelijk en mooi vormgegeven met foto's erbij.. Erg leuk om de tekening van Amalia te zien, ze kan erg goed tekenen!!!

    BeantwoordenVerwijderen