Olympische Spelen 2012 - VII | De Oranjes

vrijdag 3 augustus 2012

Olympische Spelen 2012 - VIIKoninklijk bezoek aan het Olympisch dorp

Foto: Edith Bosch
Een grote verrassing voor de Nederlandse sporters vanochtend. Terwijl ze half versuft aan het ontbijt zaten, kwamen niemand minder dan de Prins van Oranje en Prinses Máxima met hun dochters binnen.

Tijdens hun verrassingsbezoek spraken ze met verschillende sporters. Vele van hen wilde met het Koninklijk gezelschap op de foto. Er werd vervolgens nog een rondje door het Olympisch dorp gelopen, want er is een winkelcentrum, verschillende sportgelegenheden zoals een fitnessruimte en een recreatiegedeelte.

De prinsesjes kregen ieder een delftsblauw tasje vol met kleine Hollandse attributen zoals kleine plastic klompjes en tulpjes.

Koninklijk gezin bij wedstrijd dressuur 

Vanmiddag waren Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane bij de dressuurwedstrijd. Vandaag waren de Nederlandse ruiters Edward Gul en Adelinde Cornelissen aan de beurt (gisteren Anky van Grunsven al)

Van regenpakken tot zonnebrillen. Het weer was erg wisselend, maar het gezin is op alle weersomstandigheden voorbereid. De middag duurde voor Prinses Ariane iets te lang. Gelukkig hield het kindermeisje haar bezig met een boek..

Momenteel staat de Nederlandse dressuurploeg derde. Alleen Groot-Brittanië en Duitsland kunnen daar nog verandering in brengen..

Prins van Oranje en Prinses Máxima kijken naar handboogschieten

Later vanmiddag keken de prins en de prinses naar het handboogschieten. Nederlander Rick van der Ven verloor helaas de strijd om het brons na een shoot-off van de Chinees Dai Xiaoxiang, maar had wel Koninklijk publiek. Dat kan niet iedereen zeggen..

1 opmerking:

  1. Het kan niet op van de week.. Wat zien we de prinsesjes vaak!! De gezinsfoto is echt heel erg leuk, spontaan en wat hebben de meisjes leuke outfitjes aan. Grappige foto's onder de paraplu & wat staat Alexia de zonnebril mooi, net mama Máxima!

    BeantwoordenVerwijderen