Oranje nieuws - 24 t/m 26 maart 2010 | De Oranjes

vrijdag 26 maart 2010

Oranje nieuws - 24 t/m 26 maart 2010

Mabel dineert in Museum beelden aan Zee


Prinses Mabel was woensdagavond speciaal naar Nederland gekomen om te dineren in het Museum Beelden aan Zee.


Het diner werd voorafgegaan door een door de Nederlandse regering aangeboden receptie aan de deelnemers van een bijeenkomst in het Kurhaus van het Global Fund dat de strijd aangaat tegen aids, tuberculosis en malaria. Voor dit fonds is in 2004 gecollecteerd bij het huwelijk van Mabel en Friso.


Fotoserie: KLIK
Máxima bij 2 conferenties in New York


Deze week was Prinses Máxima – de speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de VN, Ban Ki Moon- opnieuw een paar dagen in New York en Washington om een aanwezig te zijn bij een paar gelegenheden ter bevordering van financiële diensten voor lage inkomstengroepen in bedrijven.


Woensdag sprak ze tijden de VN conferentie "Fourth High-Level Dialogue on Financing for Development" in New York. De toespraak is HIER terug te lezen. Máxima sprak over het belang van toegang tot financiële diensten van zowel individuen als het MKB, in combinatie met programma's op het gebied van onder andere huisvesting, energie, gezondheidszorg, voedsel en onderwijs. Donderdag stond er weer een conferentie op ’t programma: wereldwijde 'State of the Planet' daar hield ze geen toespraak, maar was ze panellid tijdens een discussie over de bijdrage van toegankelijke financiële dinesten bij de bestrijding van armoede. Ook voerde ze gesprekken met de de ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën in Washington DC.Screenshots
Luana 5 jaar


Luana_5_jaar_4 Gravin Luana, de oudste dochter van Prins Friso en Prinses Mabel mag vandaag 5 kaarsjes uitblazen! Het meisje, woonachtig in Londen, is in Nederland in het openbaar alleen bij familiegelegenheden zoals een doop te zien.


Niet gek dus dat ze – door het gewone leventje in Londen in de anonimiteit – schrikt als ze in Nederland allerlei fotografen ziet die haar op de foto willen zetten. De paar keer dat ze in beeld was, zoals bij de doop van Prinses Ariane in 2007, zat ze lief met haar duim in haar mond, haar lievelingsknuffel in haar andere hand bij haar moeder op schoot. Zaria – haar zusje- daarentegen is niet verlegen en rende zelfs door de kerk en gooide samen met neef Claus-Casimir kussens in het rond. Ook bij het recente ‘optreden’ van Luana – de doop van Benjamin- was ze niet op haar gemak. Ze dook zoveel mogelijk achter haar ouders weg, en raakte op een gegeven moment zelfs zo in paniek dat Mabel haar op moest pakken toen ze begon te huilen. Gelukkig voor Luana, kan ze in alle veiligheid vandaag haar verjaardag vieren, omringt door mensen die vertrouwt zijn..
Koningin bij 125-jarig jubileum VVV


Koningin Beatrix heeft vandaag in Valkenburg het jubileumjaar van de VVV die 125 jaar bestaat officieel geopend.


Ze liet ter gelegenheid van het jubileum drieduizend balonnen op en opende een tentoonstelling op de Kasteelruïne in het centrum van de stad. Daarna was ze aanwezig bij een concert van André Rieu wat in een oud Romeinse zaal plaatsvond.


Fotoserie:KLIKScreenshots
Pieter legt steen golfclubhuis ‘The Dutch’
...maar golft zelf niet..


Prof. mr Pieter van Vollenhoven legde vandaag in Spijk de eerste steen van het clubhuis ‘The Dutch’ – een golfbaan.


De golfbaan is ontworpen door Colin Montgomerie, een internationale topgolfer en architect van Championship Golf Courses. Behalve het leggen van een steen, deed Pieter – golffan- helaas geen potje golf…


Fotoserie:KLIK 
Annette opent ‘De Belevenis’


Vanochtend was Prinses Annette al vroeg in Heel om daar ‘De Belevenis’ te openen. De Belevenis is een reizend uitgaanscentrum die jaarlijks door de Prinses wordt geopend en voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en diep dementerende ouderen bestemd is.


Van 22 maart tot en met 2 mei staat het evenement op het terrein van de zorginstelling. In een tent maken de bewoners kennis met acht sprookjesachtige themawerelden, waaronder een onderwaterwereld, een oosterse wereld en een tropische wereld. De decors en attracties stimuleren de zintuigen. Het is maar goed dat dit rondreizend centrum bestaat, want dan is er ten minste nog iets waarbij we Annette zien..


Fotoserie: KLIK

12 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Luana en maak er maar een leuke dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vivian, een groot compliment weer voor het stukje dat je over Luana geschreven hebt!! Echt geweldig knap gedaan! En de foto is ook erg grappig! Zo dus Máxima was weer terug in New York!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg, gefeliciteerd! Echt jammer dat we haar zo weinig zien, en als we haar dan zien dat ze zo bang is voor de camera. Verder lijkt het me wel een leuk meisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! Maar het was met de doop van Pieter dat ze erbij was. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Luana, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren. Erg leuk dat Mabel weer een keer in het nieuws was.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke bewerkte foto van Luana, van harte mt haar verjaardag! Vind het wel jammer dat we haar zo weinig zien, ze hoort tenslotte nog wel bij de familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopelijk krijgen we nog foto's te zien van Maxima NY! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vandaag (zondag 28 maart) wordt Eliane, de dochter van Floris en Aimee gedoopt in de kapel van paleis Het Loo. Ik las dit op de sit van Hans Jacobs Royalbog.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja klopt (wist het al een paar dagen), maar aangezien dat van te voren niet bekend mag worden gemaakt, staat het niet op m'n site aangekondigd in de agenda..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De blauwe blouse van Máxima vind ik een toppertje! Wat zag de koningin er prachtig, vorstelijk uit! Sweet kindje is Luana! Heel leuke foto's van spontane Annette!

  BeantwoordenVerwijderen