Willem-Alexander bezoekt opnieuw Afghanistan | De Oranjes

vrijdag 19 maart 2010

Willem-Alexander bezoekt opnieuw Afghanistan

Kroonprins Willem-Alexander was de afgelopen dagen opnieuw in Afghanistan om daar voor de vierde keer de Nederlandse militairen te bezoeken. Vanwege de veiligheid werd dat ook dit keer pas bekend gemaakt toen de Prins weer vertrokken was. Tijdens zijn drie-daagse reis bezocht hij – samen met Directeur Operaties van de Commandant der Strijdkrachten, generaal-majoor Tom Middendorp- Kandahar, Tarin Kowt, Chora en Deh Rawod.


De Prins kreeg de gelegenheid om de vooruitgang ten opzichte van zijn vorige bezoek met eigen ogen te aanschouwen. Hij voerde ook vele gesprekken, o.a. met districtchief Daoud in het lokale overheidsgebouw ‘de White Compound’. Daarnaast bezocht hij twee projecten in Chora. Hij nam een kijkje bij de bouw van de nieuwe bazaar en een opslagplaats voor fruit. En in het oostelijk Deh Rashan gebied had hij een ontmoeting met eenheden op de Combat Out Post Tabar. Naast vele ontmoetingen met militairen woonde Willem-Alexander ook een Watershura bij in het PRT-huis op Kamp Holland. (zijn onderwerp!) Lokale stamoudsten bespraken daar de waterproblematiek van de regio’s Chora, Deh Rashan west en oost, Baluchi en Mirabad. Gezamenlijk werd gekeken naar suggesties voor beter watermanagement, efficiënter gebruik van land en water en een betere samenwerking.


Het bezoek werd afgerond op Kandahar Airfield. Daar zijn verschillende militairen betrokken bij logistieke activiteiten, inzet van helikopters en vliegtuigen en stafactiviteiten. De aanwezige militairen die voor het eerst langer dan 30 dagen aaneengesloten in het gebied waren, kregen van de Prins allemaal de NAVO-medaille.
Foto's: Ministerie van Defensie

11 opmerkingen:

 1. Heel leuk, deze foto's! Zien we de prins weer eens anders voor de dag komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie en duidelijke foto's! Goed dat hij ook daarheen gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat hij dat doet! Echt leuke foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super dat hij er naar toe gaat! Zo laat hij zijn respect zien voor de soldaten daar, zo veilig is het daar toch ook niet... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke foto's, goed dat hij daar heen ging!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie foto's van WA in Uruzgan, dat soldatenkloffie staat hem prachtig. Hij is echt heel erg betrokken bij alles wat daar gebeurd. Goede missie van hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed zeg, dat hij daar heen ging! 't Zijn ook mooie en duidelijke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed dat hij daarheen ging! Wat 'n leuke foto's zeg, zien we hem eens anders dan normaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat uniforum staat mooi bij onze blonde prins! Verder goed dat hij de militairen bezocht...hij toont echt betrokken!

  BeantwoordenVerwijderen