Oranje nieuws - 8 t/m 10 maart 2010 | De Oranjes

woensdag 10 maart 2010

Oranje nieuws - 8 t/m 10 maart 2010

Máxima bezoekt project Levensboeken


01persfotolevensboekengrootPrinses Máxima bezocht afgelopen maandag het project ‘Levensboeken’ van Stichting HOF Promotie Haags Vrijwilligerswerk. In het project 'Levensboeken' maakt een vrijwilliger samen met een oudere een boek over zijn of haar leven.


Aan de hand van vaste thema's als jeugd, geluk, gezin kan de vrijwilliger de levensgeschiedenis van de betrokken persoon opschrijven. Daarbij komen hoogte- en dieptepunten uit het leven van de oudere aan bod. De heer Stam was gelukkige… hij mocht als enige zijn levensboek laten zien aan Máxima! Prinses Máxima werd tijdens het bezoek ook bijgepraat over Stichting HOF het project Levensboeken begeleidt.


(Foto: Oranjefonds)


Wil(helm)-Alexander checkt afvalverwerking in Amsterdam


Wa_afvalPrins Willem-Alexander was dinsdagmiddag te vinden in de Hoogrendement Central in Amsterdam, ’t was een haast onherkenbare verschijning.


Veiligheidshelm – en bril en een plastic jas. Alles behalve prinselijk. Naast de rondleiding ging de prins in debat met (internationale) experts op het gebied van afvalverwerking.


Foto's: KLIK


(Screenshot)


Máxima weer op Microfinancieringspad


Ook Prinses Máxima was dinsdagmiddag weer op pad. Ze bezocht als lid van de Raad van Microfinanciering het Ondernemershuis ‘Vaillantlaan’ in Den Haag en liet zich daar informeren over het belang van microfinanciering en begeleiding voor startende ondernemers. Ze sprak daarover met andere leden van de Raad van Microfinanciering.


Fotoserie: Máxima krijgt een cadeau - Vrolijke Máxima


Máxima opent voorlichtingscampagne Centiq
…verstandig met geld omgaan..


Vandaag heeft Prinses Máxima in leuk paars jasje(!), in aanwezigheid van z’n tweehonderd kinders het officiële startsein gegeven voor de voorlichtingscampagne Centiq.


De voorlichting richt zich op het verstandiger met geld leren omgaan, zodat jongeren niet zo snel in financiële problemen komen. In de campagne wordt onder meer gewezen op het geldverslindende gebruik van mobiele telefoons, maar ook allerlei andere onderwerpen komen aan de orde. In de campagne werken 45 organisaties samen.


Fotoserie: KLIKFoto's: © Roque Klop, http://www.rqcreative.com/
Overname verboden! 


Koningin en Prins ontvangen hulpverleners aardbeving Haïti


Koningin Beatrix en Prins Willem-Alexander ontvingen vanmiddag op Paleis Huis ten Bosch de Nederlandse hulpverleners die zich hebben ingezet bij de aardbeving in Haïti.


De Koningin en Prins ontvingen de hulpverleners als blijk van waardering voor de belangrijke inspanningen. Het betrof een groot aantal hulpverleners van verschillende Nederlandse organisaties die bij de ontvangst op het Paleis aanwezig waren.

9 opmerkingen:

 1. Wat een hoop activeiten! Mooie foto van Maxima bij het bericht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maxima zag er alle keren heel mooi uit! Ze heeft het echt superdruk deze week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Máxima heeft 't erg druk! Maar leuke foto's van haar activiteiten, ook van Willem-Alexander mooie foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's van Máxima van gisteren! Leuk, met dat kushandje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto's; en dan vooral de onderste twee(eigenlijk 3)! Ik vind die blouse zo gaaf, het is zo'n mooie kleur! En dat wapperende haar, geweldig! De foto van Máxima met meneer Stam is ook erg leuk; volgens mij zou ze een goed persoon zijn om met mensen te werken (en dat doet ze in feite ook!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuke foto's, maxima zag er leuk uit, het jasje heeft een felle kleur en die staat maxima goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vooral in het paars ziet Máxima er weer heel mooi uit! De foto's zijn ook erg leuk, vooral die met het kushandje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie foto's weer, het lijkt wel een beetje 3 D, ben je trouwens ook bij de opname van de grootste Royalty kenner, kunnen we een keer kennis maken ik moet op zaterdag om half 5
  Ik hoor het wel
  groeten
  Sjaco

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee, ik doe niet mee..
  Lijkt me niet zo handig, een autistisch en dus zeer verlegen mens als ik op tv..
  Ik vind het wel leuk om op tv te volgen..
  Succes zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen