Koninklijke familie knapt verwaarloosde speeltuin op | De Oranjes

zaterdag 20 maart 2010

Koninklijke familie knapt verwaarloosde speeltuin op

…in het kader van NL DOET!

Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Floris en Prinses Aimée hielpen vandaag een handje mee op de landelijke vrijwilligersdagen ‘NL doet.’ De Oranjes doen al jaren mee met allerlei activiteiten in het land, dit gebeurde eerder onder de naam ‘Make a Difference Day’. Ook nieuw was dat de aanwezige leden van de Koninklijke familie dit jaar gezamenlijk gingen klussen.

De gelukkige organisatie was een verwaarloosde bouwspeeltuin van Stichting Jeugdland in Nieuwegein. ‘Nieuwe gein’ zullen de kinderen die in deze speeltuin zullen gaan spelen zeker beleven, aangezien er flink gewerkt is – niet alleen door Koninklijk bloed, om alles er weer eens wat vrolijker uit te laten zien. Zo schilderen Koningin Beatrix, de Prinsessen Annette en Marilène en Prins Constantijn een muurschildering opnieuw in, wat niet helemaal vlekkeloos verliep. Marilène liet een glas terpentine vallen, gelukkig bood een eenvoudige dweil uitkomst. “Zo, daar groeit voorlopig geen onkruid meer” was haar reactie. Prinses Aimée schilderde ondertussen in een schuurtje parkeersborden, Máxima liet de deuren van het gebouw er weer vrolijk uitzien, Laurentien schuurde bankjes en treintjes af zodat de Prinsen Maurits, Bernhard en Floris ze opnieuw konden schilderen, en Willem-Alexander repareerde hekjes die her en der lagen – waarschijnlijk door vernieling.Video:


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=uk_e3by6-rg&hl=nl_NL&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01]
Foto's en video: RVD

7 opmerkingen:

 1. Ik vind het erg goed dat ze zulke activiteiten ondernemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb vandaag (eigenlijk gisteren :P) geen tijd gehad om het nieuws te plaatsen, maar morgen werk ik m'n log bij en voeg ik foto's in ;)
  Erg leuk dat ze met zoveel leden van de Koninklijke familie mee gedaan hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind erg goed dat ze dit doen in 't kader van NL Doet! Leuk dat ze met zoveel mensen waren en erg leuke foto's!!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat er zoveel royals meededen! Iedereen is weer druk bezig op de foto's! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super dat ze met de hele familie 1 klus deden! Wel jammer dat Margriet en Anita met mannen er niet bij waren! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vraag mij af waar prinses Anita en prins PC zijn; die doen toch ook altijd mee? Wat zijn ze heerlijk aan de gang, geweldig!! Ze zijn echt actief!!! Ik vind het super dat ze dit keer met zijn allen één activiteit deden!

  BeantwoordenVerwijderen