Oranje nieuws - 27 maart 2010 | De Oranjes

zondag 28 maart 2010

Oranje nieuws - 27 maart 2010

Laurentien spreekt over aanpak laaggeletterdheid


Prinses Laurentien sprak zaterdagmiddag in de Martinikerk in Groningen op een symposium met als thema ‘Laaggeletterdheid in Nederland’ Het symposium is onderdeel van de Dag van de Letters, een initiatief van de Rotary Bel Campo Groningen in samenwerking met UNICEF Nederland.


De dag staat in het teken van laaggeletterdheid in Nederland en analfabetisme in de wereld. Laurentien begon haar toespraak met:
” Groningen is de stad van mijn eerste herinneringen als kind op de kleuterschool. Later kwam ik hier geschiedenis studeren. Ik schreef mijn propedeuse scriptie over Aletta Jacobs, de eerste vrouwelijke studente in Nederland die haar universitaire studie mocht afronden, hier in Groningen. Ik bewonder haar immens: zij staat voor doorzettingsvermogen en symboliseert het belang van kennis en leren om vooruit te komen. Vanuit haar kennis, sociale inleving en vooral een diep gevoel van rechtvaardigheid zette zij zich in voor gelijkheid, democratie en vrede. Zij durfde steeds weer een pionier te zijn, gesterkt door zelfvertrouwen en een gevoel van eigenwaarde dat zij mede dankzij de steun van vooral haar vader en een van haar broers ontwikkelde. “


Lees hier de volledige toespraak: KLIK


Mabel bij ‘Movies that Matter’ festival


Prinses Mabel – die de hele week in Nederland blijkt te zijn, en wellicht dus ook de verjaardag van dochter Luana hier heeft gevierd- bezocht zaterdag in Den Haag het ‘Movies that Matter’ festival.


Het festival biedt een podium aan films die de aandacht vestigen op situaties waarin mensenrechten en menselijke waardigheid in het geding zijn. Sinds het voorjaar 2009 wordt het festival georganiseerd in en rond Filmhuis Den Haag.


Fotoserie: KLIKFoto: © Richard, http://www.richardmulder.info/
Overname verboden!
   

2 opmerkingen:

  1. wat leuk nieuws weer ! Ik ben in Groningen geweest kijk maar op mijn site voor foto's je mag ze overnemen, ik stuur je ze ook wel toe als je dat wilt zonder watermerk! Wil je dat

    BeantwoordenVerwijderen