Doop Eliane van Vollenhoven | De Oranjes

zondag 28 maart 2010

Doop Eliane van Vollenhoven

Een groot deel van de Koninklijke familie was vanmiddag op Paleis het Loo aanwezig bij de doop van Eliane van Vollenhoven – jongste dochter van Prins Floris en Prinses Aimée. Als peetouders traden Prins Maurits, Prinses Carolina, Hans Söhngen en mevrouw de Rooij- van Haaren op.


Het meisje werd op 5 juli 2009 geboren, dus was ze inmiddels ook wel groot genoeg om niet meer te schrikken van het ‘watermoment’. Omdat het doopfeest in familiekring plaatsvond zal wat er verder binnen plaatsgevonden heeft niet bekend worden, maar dat er veel familie aanwezig was is wel af te leiden aan de foto’s. Het gezin van de kroonprins was zonder Amalia. Amalia had namelijk een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje- best bijzonder dat zulk soort festiviteiten tegenwoordig ook al op zondag plaatsvinden. Prins Carlos kwam weer stralend aanzetten met zijn verloofde Annemarie, ze kunnen zo te zien niet meer wachten om te trouwen. De hoofdrolspeler Eliane kwam samen met haar opa, oma, vader, moeder en zusje Magali met de auto. De twee meisjes waren allebei in een roze smok jurkje gehesen en zagen eruit als poppetjes. Binnen kreeg Eliane vervolgens de van Vollenhoven doopjurk aan.


Ook in de gezinnen van Pieter-Christiaan en Bernhard ontbraken kinderen. Blijkbaar hadden Isabella en Pieter niet zoveel trek in weer een doop…Prins Constantijn kwam met zijn kinderen Eloise, Claus-Casimir en Leonore maar zónder Laurentien! En dat is toch wel erg jammer, want dat maakt dit gezin op de foto’s zo een beetje kaal.. Gelukkig was het gezin van Prins Maurits wel compleet, samen met hun drie mooie kinderen , Anna, Lucas en Felica hadden ze zich weer in nette kleding gestoken en zagen ze er weer het stralendst van allemaal uit. Ook Tjalling ten Cate kwam zonder vrouw, maar wel met baard en dochter Julia.. hij arriveerde samen met schoonzus Caroline die hem nog wat gezelschap bood. Prinses Ariane had een jasje aan die haar zussen ook al eens gedragen hebben. Vooral bijzonder is de foto waarop Ariane in haar bruine jasje op dezelfde wijze zwaait als destijds Alexia deed bij de doop van Magali – in hetzelfde jasje. (zie vergelijkingsfoto’s: KLIK ) Ook op een dag als vandaag herhalen de ‘Koninklijke tradities’ zich dus weer. Prins Jaime was er ook, en niet alleen ! Hij verscheen voor de tweede keer in het openbaar met zijn vriendin Paulette van Ommen. Misschien dat we van hem binnenkort ook een verlovingsaankondiging kunnen verwachten? Broer Carlos deed dat immers op dezelfde manier..


Uiteraard ontbrak ook de Koningin niet…ze kwam gezellig samen met zoon Friso (die een groot cadeau voor de dopeling droeg) Mabel, Luana en Zaria. Behalve een doop, was het dus ook vooral een weerzien van de familie die elkaar toch ook niet dagelijks ziet..


Fotoserie aankomst - en vertrek:KLIK


Toegestuurde foto's van vooral de jongere generatie Koninklijke gastjes!

Foto's: © Mirjam, http://prinsesanita.web-log.nl/

Overname verboden!
   

Officiële foto's:


Foto's: RVD

14 opmerkingen:

 1. wat heeft prinses margriet een vlot kapsel een beetje moderner als we van haar gewend zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even een kleine rectificatie voor je, Vivian. Prins Friso is NIET de JONGSTE zoon van de koningin hoor! (Is de middelste en wat mij betreft nog steeds de leukste!lees: de leukste en normaalste!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O haha stom, dat weet ik natuurlijk....ben nogal suf..
  bedankt voor reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk eindelijk de doop van Eliane! Ik vind vooral Aimee er prachtig uit zien! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto's van de doop van Eliane! Wat is Magali ook een moppig kindje :wub: Eliane lijkt me wat uiterlijk betreft een van Vollenhoven. Verder zagen de vrouwelijke royals er mooi, chic uit vind ik. Toppertje vind ik de jurk Annemarie, de verloofde van Carlos . Doopmama vind ik ook een mooi jurkje aan hebben maar een pakje denk ik iets mooier . 'k Vind Anita's outfit ook een compliment verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ...ik vergat in m'n vorige berichtje Marilène nog te noemen. Jammer dat ze haar jas aan heeft want volgens mij was het een beauty outfit die ze aanhad. Lijkt op een hes en een rokje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig dat alle kindjes erbij waren, wel heel jammer dat Amalia, Isabella en Pietertje misten, maar wat zagen ze er allemaal mooi uit en wat staan ze weer schattig op de foto... Eigenlijk is het toch wel heel jammer dat we ze maar zo weinig bij elkaar zien, een hele grote familefoto zou echt een keer gaaf zijn! Ook helemaal leuk dat Luana en Zaria erbij waren en natuurlijk de kleine Julia. De fotos un jeblijven bekijken, de kindjes zijn ook weer erg gegroeid!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. de meisjes dragen niet een 'stokjurkje' maar een smokjurk! Prachtige smokjurkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De naam van Jaime zijn vriendin is wel bekend. Tenminste op de foto's op PPE staat de naam Paulette van Ommen -> http://www.ppe-agency.com/preview.php?start=30&id=44102&zoektype=2&search=27-03-2010 Apeldoorn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ok bedankt! Was me nog niet opgevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eliane's doop is inderdaad weer een prachtig familiemoment geworden, met al die kleine Oranje's erbij!! De officiële foto's zijn echt heel erg mooi, maar natuurlijk ook de zélfgemaakte foto's van Mirjam! Vivian, heb jij misschien de bovenste officiële foto in het originele formaat voor mij?

  BeantwoordenVerwijderen