Oranje nieuws 16 & 17 maart 2010 | De Oranjes

woensdag 17 maart 2010

Oranje nieuws 16 & 17 maart 2010

Máxima drinkt ‘BOBtail’ in Hilversum

Prinses Máxima opende gisteren in Hilversum het MF-ondernemerspunt STEW/FCBV. STEW/FCBV richt zich voornamelijk op de begeleiding van ondernemers met een uitkeringsachtergrond.

Daarnaast organiseert STEW/FCBV wijkgerichte projecten voor gevestigde ondernemers en trainingen om ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. Na de officiële opening was er buiten een tafeltje met drankjes ingericht – alsof het hartje zomer is.. Maxima bestelde een cocktail maar kreeg een ‘BOBtail’ een variant van een cocktail maar dan zonder alcohol..

Fotoserie: KLIK

Laurentien spreekt met EU-commissaris over analfabetisme

Prinses Laurentien was dinsdagmiddag op bezoek bij EU-commissaris Androulla Vassiliou van Onderwijs om te praten over haar strijd tegen analfabetisme. Laurentien is notabene de voorzitter van de stichting Lezen en Schrijven dus dé aangewezen persoon om hier een zegje over te doen.

De Europese Unie kampt nog met een groot aantal inwoners die niet kunnen lezen of schrijven. De EU had in 2002 doelen gesteld om in 2010 het analfabetisme te verminderen. De bedoeling was dat het aantal laaggeletterde jongeren in Europa met 20 procent zou afnemen in 2010. Maar dat doel is helemaal niet gehaald! Sterker nog.. de situatie is verslechterd volgens een woordvoerder van Vassiliou. Hierover en meer.. wisselden Laurentien en de commissaris ervaringen uit.

Máxima opent Russische Keukenhof

Prinses Máxima - in haar toepasselijke bloemenjas- opende vandaag samen met de Russische presidentvrouw Svetlana Medvedeva de Keukenhof, met dit jaar als thema 'From Russia with Love'.

Het werd een uitgebreide wandeling van zo’n 3 uur.. In de tuinen in Lisse zijn Russische landschappen nagebootst en er is een bloemenmozaïek van de Basiliuskathedraal in Moskou te zien. Vanaf donderdag is de bloemententoonstelling open voor publiek.

Fotoserie: KLIKMáxima ontvangt w8 vrouwen

Eerder vandaag ontving Máxima thuis ‘De vrouwen van W8’.

W8 zijn acht ‘bijzondere’vrouwen die hun leven hebben gewijd aan de strijd voor gezondheidszorg en onderwijs in hun eigen landen. Het werd een soort Koninginnedagdefilé-op-de Eikenhorst-foto:

12 opmerkingen:

 1. Prachtige outfit van de prinses, ook haar kapsel zit heel mooi! Het enige minpuntje vond ik haar hakken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zag Máxima er fantastisch uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verhaaltje over die BOBtail; die mogen ze wel in de handel nemen, echt een goede naam voor een mixdrankje waardoor je wel de BOB blijft!
  De foto's van de Keukenhof zijn té mooi voor woorden, vooral de onderste, ze zag er zo geweldig uit! Leuke outfit, leuk kapsel, en dan al die voorjaarsbloemen, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alle foto's zijn super! Maxima zag er gisteren (17-3) heel mooi uit de keur staat haar ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. maxima heeft een leuk jas aan, het haar zit ook super, de oorbellen en schoenen passen goed bij elkaar, maar ik vind die schoenen niet mooi ze zijn een beetje lomp!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's van Laurentien! Had ik nog niet gezien...
  Maxima zag er prachtig uit, je hebt mooie, grote foto's! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De jas van Maxima is prachtig. Het is een prachtige stof met deze bloemen en kraaltjes. Past heel erg goed bij haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Máxima veranderd langzaam van blondine naar brunette, leuke outfit, topschoenen, Mevrouw Medvedew valt wat fléts weg, een tuttige kleine russische versie van prinses máxima.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ...ik vind Máxima's keukenhofkapsel geweldig! Moet ze vaker doen!

  BeantwoordenVerwijderen