Oranje nieuws - 11 & 12 maart 2010 | De Oranjes

vrijdag 12 maart 2010

Oranje nieuws - 11 & 12 maart 2010

Koningin ontvangt Angela Merkel


De Duitse Bondskanselier Angela Merkel was gisteren op bezoek bij Koningin Beatrix in Paleis Huis ten Bosch. Ze kwam niet alleen de Koningin opzoeken in ons land, maar had na haar bezoek aan de Koningin een gesprek met Premier Jan Peter Balkenende.


In het gespek met Jan Peter werd gesproken over de economische strategie voor Europa (EU 2020). Waar het gesprek met Koningin Beatrix over ging is niet bekend..hoewel de twee het goed met elkaar kunnen vinden, was het een kort bezoek zonder gebruik van een comfortabele stoel of bank. Koningin Beatrix werd echter zo’n paar uur later alweer samen met Máxima in Amsterdam verwacht dus veel tijd was er ook niet.


Fotoserie: KLIK
Beatrix en Máxima vieren 100 jarig feestje ‘KIT’ mee


Koningin Beatrix en Prinses Máxima woonden gisteren gezellig samen de viering van het 100-jarig jubileum van het Koninklijk Instituut voor de Tropen bij, waar Máxima beschermvrouwe van is.


Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een kennis- en expertisecentrum voor internationale en interculturele samenwerking. Het Instituut werkt aan duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding en aan cultuurbehoud en -uitwisseling. Beatrix en haar schoondochter kregen o.a. een speciaal uitgebrachte jubileum-postzegel cadeau.


Fotoserie: KLIKFoto's: © Robby Hiel
Overname verboden!   
Máxima bij première ‘Daughters of Africa’


Ook gisteren dus weer een drukke dag voor Prinses Máxima, want s’avonds woonde ze de première bij van de voorstelling ‘Daughters of Africa: The hope of a continent’. Dit vond ook plaats in Amsterdam, maar tussendoor is ze toch nog even thuis geweest om zich om te kleden..


Máxima was niet de enige ‘bekende’ aanwezige, tal van bekende Nederlandsers waren getuige van het muzikale programma waarin naast Afrikaanse muziek, ook Westerse hits te horen waren. In acht weken hebben de vrouwen en hun Afrikaanse bandleden gerepeteerd om de voorstelling vorm te geven. De voorstelling is van februari tot en met mei in Nederland te zien.


Fotoserie:KLIK
Margriet bij Paralympische Spelen in Vancouver


Prinses Margriet is sinds gisteren in Vancouver om daar de Paralympische Winterspelen bij te wonen die tot en met maandag duren.


Ze was aanwezig bij de opening van de Spelen en zal de komende dagen wedstrijden bijwonen zoals skiën en ‘sledgehockey’. Ook zal ze prijzen uitreiken en het Paralympische dorp bezoeken. Margriet bezoekt de spelen als lid van het erebestuur van het IPC (International Paralympic Committee).


Benjamin 2 jaar


Benjamin_2 De jongste zoon van Prins Bernhard en Prinses Annette viert vandaag alweer zijn tweede verjaardag! Benjamin (Pieter Floris) is uitgegroeid tot een klein stoer mannetje die qua uiterlijk sprekend op zijn vader van vroeger lijkt..

zijn grote zus Isabella van 7 en broer Samuel van 5 spelen graag met hem. Nu hij steeds minder ‘baby’ is kan hij dus ook steeds meer mee spelen met zijn broer en zus. Vandaag krijgt de kleine Benjamin vast bezoek van zijn opa, tantes, ooms, neefjes en nichtjes… een gezellig van Vollenhoven feest..! Alleen oma Margriet ontbreekt..

Foto's: ©  Marianne, http://www.royaltyguide.nl/ 

13 opmerkingen:

 1. Leuk! Leuk! Leuk! Zoveel nieuws alweer! Mooie foto's erbij, en wat een leuk collage'tje van Benjamin. Dus dat mannetje wordt alweer 2 vandaag, ik hoop dat hij een fijne verjaardag heeft! Jammer voor hem dat oma Margriet er niet bij kan zijn, omdat die in Vancouver zit. Wel leuk dat ze aandacht aan de Paralympics schenkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vel nieuws zeg en zo leuk al die fotos! Van harte gefeliciteerd voor Benjamin, wat gaat de tijd snel, hopelijk zien we hem gauw weer, hij zal wel weer erg gegroeid zijn! Mooie fotos ook van Max en de Koningin ze zagn er erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Máxima's eerste outfit is heel erg mooi. De tweede outfit iets minder, ze ziet er daar niet echt goed uit.
  En is Benjamin alweer twee jaar..gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke jas van Máxima! En van harte gefeliciteerd met je tweede verjaardag lieve Benjamin!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal leuke foto's!! Máxima zag er beide keren heel goed uit!!! Van harte gefeliciteerd, Benjamin!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een nieuws weer zeg! ;) Ze hebben het maar druk.. Máxima zag er trouwens gisteren heel mooi uit, ik hou wel van zulke jassen ;) Leuk dat ze haar haren ook een keer vast had, dat staat echt véél chiquer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd Benjamin en inderdaad Maxima zag er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat Maxima weer eens een hoed droeg! Staat haar heel mooi!
  Jurkje van 's avonds vind ik ook wel leuk, de oorbellen zijn wel erg groot! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De koningin en Maxima zagen er erg mooi uit! Leuke hoeden ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. maxima zag er leuk en chique uit, en leuke laarzen en hoed heeft ze erbij aan en op!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefelicteerd Benjamin! Beatrix en Máxima zagen er allebei super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen