Oranje nieuws - 23 april 2008 | De Oranjes

donderdag 24 april 2008

Oranje nieuws - 23 april 2008

Koningin opent nieuwe bio-energiecentrale HVC


Koningin Beatrix opende vandaag de eerste grote bio-energiecentrale van Nederland. Ze deed dat in Alkmaar. Deze centrale wekt als eerste energiecentrale van Nederland op grote schaal groene elektriciteit op uit afvalhout. Een stel leuke foto’s: KLIK HIER


Prinses Laurentien opent Amsterdam Wereldboekenstad


Met een openingstoespraak van Prinses Laurentien is Amsterdam vanavond officieel gekroond tot Wereldboekenstad. Amsterdam kreeg deze titel vorig jaar toegewezen van Unesco vanwege de grote aandacht voor de vrijheid van meningsuiting in het programma van de Stichting Amsterdam Wereldboekenstad. Toespraak van Laurentien: KLIK HIER OM TE LEZEN

Foto's: Laurentien tijdens haar toespraak Het boek moet worden geopend.. Het boek is geopend!


Prins van Oranje in Sochi


Wakoninginnedag07 Prins Willem-Alexander was gisteren en vandaag, als lid van de Coördinatiecommissie Sochi 2014, aanwezig in Sochi, Russische Federatie. De Coördinatiecommissie ondersteunt de organisator van de Winterspelen van 2014 en houdt toezicht op de voortgang van de voorbereidingen. De voorzitter van de commissie is de Fransman Jean-Claude Killy.


Sochi is op 4 juli 2007 gekozen tot stad die de Winterspelen van 2014 zal organiseren. De andere kandidaat-steden waren Salzburg (Oostenrijk) en PyeongChang (Zuid-Korea). De Coördinatiecommissie is ingesteld door het Internationaal Olympisch Comité (IOC), waarvan de Prins sinds 1998 lid is. De Prins is eveneens lid van de Coördinatiecommissie van de Winterspelen van 2010 in Vancouver.

(Foto: Meijke Kool, NIET recent)

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's! Laurentien ziet er (voor zover ik kan zien) leuk uit! Ben benieuwd hoe ze er volgende week met koninginnedag uitzien! Vorig jaar droeg ze een erg leuke outfit. Vond ik dan! ;)

    BeantwoordenVerwijderen