Oranje nieuws - 29 april 2008 | De Oranjes

woensdag 30 april 2008

Oranje nieuws - 29 april 2008

Willem-Alexander bij opening Beeldentuin in park van Paleis Soestdijk


Prins Willem-Alexander was vandaag aanwezig bij de opening van beeldentuin 'Soestdijk Sculptuur' in het park van Paleis Soestdijk. In deze beeldentuin staan 25 internationale sculpturen tentoongesteld, ter beschikking gesteld door Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. 'Soestdijk Sculptuur' draagt als subtitel 'Internationale beeldhouwkunst uit de collectie van Museum Beelden aan Zee'. De tentoonstelling bestaat uit naoorlogse, moderne beelden, die als centraal thema 'de mens' hebben.

Aan het begin van  de rondwandeling door de tuin achter paleis Soestdijk deed zich een klein incident voor toen de Prins in het oog werd gestoken door een paraplu, welke werd ingeklapt door de Commissaris van de Koningin van Utrecht.

Foto's:
FOTO 1 FOTO 2 FOTO 3 FOTO 4


Russische minister op bezoek


Minister-president Zoebkov van Rusland bracht vandaag een bezoek aan Nederland, en een bezoek aan de Koningin kon dan ook niet ontbreken. Koningin Beatrix ontving de minister-president in audiëntie op Paleis Huis ten Bosch. Minister-president Balkenende ontving de Russische minister-president voor een werklunch op het Binnenhof. De ontmoeting staat onder andere in het teken van de bilaterale economische betrekkingen tussen Nederland en Rusland, met extra aandacht voor de energiesector. Foto: KLIK HIER


Máxima bezoekt sociale organisaties in Limburg


Prinses Máxima bezocht vandaag, in haar hoedanigheid als beschermvrouw van het Oranje Fonds, drie sociale organisaties in Roermond en Maastricht. De organisaties stimuleren de diversiteit in de lokale samenleving en ontvingen in de afgelopen periode financiering van het Oranje Fonds. De Prinses bezocht als eerste het Vadercentrum in Roermond, een ontmoetingscentrum voor vaders, gerund en bestuurd door vaders. Het Vadercentrum biedt ondersteuning bij het functioneren in de Nederlandse maatschappij.


Foto's: FOTO 1 FOTO 2

1 opmerking: