Oranje nieuws - 10 april 2008 | De Oranjes

donderdag 10 april 2008

Oranje nieuws - 10 april 2008

Prins Floris 33 jaar!


Prins Floris viert vandaag zijn 33e verjaardag! Hij is getrouwd met Prinses Aimée en samen hebben zij een dochter, Magali.Prins Floris is sinds februari 2007 werkzaam bij ABN AMRO, vanaf oktober 2007 bij de de afdeling Corporate Clients als relationship manager voor de sector TMT (technologie, media en telecom) in de regio Amsterdam. Zijn hobby´s zijn skiën, tennis en golf. Wellicht gaat hij 1 van deze 3 vandaag uitoefenen. Prins Floris -rechts op de foto- gefeliciteerd!


100_1029
Foto met dank aan Jordi Besemer.


Prinses Ariane 1 jaar!


En Prinses Ariane viert haar 1e verjaardag vandaag! Ariane werd geboren op 10 april 2007. Van 2 tot 5 mei bracht Ariane een paar dagen door in het ziekenhuis. Ze had een infectie aan haar luchtwegen. Op 20 oktober werd ze gedoopt in de Kloosterkerk in Den Haag. Haar zusjes , nichtjes en neefje zorgden voor sensatie in de kerk, zodat het een leuk kindervoorstelling werd. Recent was Ariane te zien bij de fotosessie in Lech. Ze had het echter niet zo naar haar zin als op onderstaande foto, omdat ze ziekjes was en slecht had geslapen.


Ariane, gefeliciteerd!
Naamloos_1
Foto | RVD/Prins van Oranje


Staatsbezoek President Brazilië


Op uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin brengen de President van de Federale Republiek Brazilië, Luiz Inácio Lula da Silva en mevrouw Marisa Letícia Lula da Silva donderdag 10 en vrijdag 11 april 2008 een staatsbezoek aan Nederland.


Het bezoek staat, zoals gebruikelijk bij staatsbezoeken, in het teken van bevestiging en bestendiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. De Koningin ontvangt de President en mevrouw Lula da Silva op Paleis Noordeinde, waar zij hen ook een staatsbanket aanbiedt. De minister-president ontvangt de President in het Torentje en biedt het presidentiële paar een regeringslunch aan. Ook ontmoet de President in Den Haag de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal.


Donderdag 10 april ontvangt burgemeester mr. M.J. Cohen de President en zijn echtgenote in Amsterdam. In de hoofdstad zal een krans worden gelegd bij het Nationaal Monument op de Dam. Aansluitend vindt in het Breitner Center een gesprek plaats met vertegenwoordigers uit het Nederlandse en Braziliaanse bedrijfsleven. Naast de President zijn de Nederlandse minister en staatssecretaris van Economische Zaken bij dit gesprek aanwezig.


Vrijdag 11 april ontmoet de President contacten uit zijn vakbondsverleden. In de middag vindt de regeringslunch in de Ridderzaal plaats en woont de President de discussie Addressing the challenges of our times bij in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. De discussie wordt geleid door de minister van Buitenlandse Zaken, drs. M.J.M. Verhagen. Aansluitend houdt de President in World Forum Convention Center in Den Haag een toespraak op een business seminar over economische mogelijkheden in Nederland en Brazilië. Met de toespraak van de President wordt het tweedaagse seminar afgesloten.


In de Nieuwe Kerk in Den Haag biedt het presidentiële paar de Koningin en genodigden uit de Nederlandse samenleving een traditionele sambapresentatie aan van artiesten, afkomstig uit de ‘Old Guard’ van de sambascholen uit Rio.


RVD


Willem-Alexander brengt werkbezoek aan waterschap De Dommel


De Prins van Oranje heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan Waterschap De Dommel. Hij deed dit in zijn functie van voorzitter van de Adviescommissie Water. De Adviescommissie Water bezocht vandaag samen met de Commissie van Advies inzake de Waterstaatswetgeving (CAW) het werkgebied van het waterschap. Het bezoek stond in het teken van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van waterbeheer.


Het water in de Dommel wordt sterk beïnvloed door het waterbeheer in het bovenstrooms gelegen Vlaanderen. De komst van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) heeft een impuls gegeven aan landen om hun waterbeheer op elkaar af te stemmen.


Foto: KLIK HIER

7 opmerkingen:

 1. Ariane, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd Ariane, een hele fijne dag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beide van harte gefeliciteerd en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allebei van harte gefeliciteerd! Leuke foto, van Floris & Maurits :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's! Allebei van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's. En Ariane en Floris, van harte gefeliciteerd....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke collages, Gefeliciteerd Araiane en Floris

  BeantwoordenVerwijderen