MAURITS 40 JAAR! | De Oranjes

donderdag 17 april 2008

MAURITS 40 JAAR!


Prins Maurits viert vandaag zijn 40e verjaardag! Tijd voor een Terugblik-special op het leven van deze knappe spontane Prins!


Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven werden op 17 april 1968 de trotse ouders van een zoontje, Maurits! Die volledig heet: Maurits Willem Pieter Hendrik, Prins van Oranje-Nassau van Vollenhoven. Maurits kreeg nog 3 broertjes: Bernhard, Pieter-Christiaan en Floris. Met zijn neef Willem-Alexander heeft hij van kinds af aan een goede band gehad, ze schelen niet veel in leeftijd, en waren voor een tijdje de 2 enige kleinzoons van Koningin Juliana en Prins Bernhard. Bij de jaarlijkse defilé’s was het ontroerend te zien hoe lief deze mannetjes met elkaar omgingen.Klik hier voor een foto van Alexander die Maurits kust


Baby Mau:
Dppmt005


Zijn jeugd bracht hij door op het Loo in Apeldoorn. Een jeugdfoto-impressie: KLIK HIER!


In 1987 behaalde Prins Maurits zijn vwo-diploma en vervulde zijn militaire dienstplicht bij het Korps Mariniers en de Koninklijke Marine. De prins heeft de rang van luitenant ter zee der 2e klasse oudste categorie van de Koninklijke Marine-reserve. Daarna ging hij economie studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. In Groningen ontmoette hij Marilène….Marilène van den Broek. Die bedrijfskunde studeerde. In november 1997 werd de verloving bekend gemaakt, en op 29 mei 1998 traden ze in het huwelijk. (meer over Maurits en Marilène op 29 mei-10 jaar getrouwd)
FOTO'S HUWELIJK <klik


070761108fmm1download


Sinds september 2001 werkt Prins Maurits als zelfstandig ondernemer bij het Amsterdamse bedrijf: The Source. Samen met zijn vrouw en inmiddels 3 kinderen, Anna, Lucas en Felicia woont hij tevens in Amsterdam. Dus als je Maurits tegen het lijf wilt lopen…He is in Amsterdam.


Naast dat Maurits heerlijk in Amsterdam woont, is hij een actieve sporter. Wat je ook goed aan hem kunt zien. Samen met Marilène en een groep vrienden liep hij o.a. de marathon van New York. Andere hobby’s van de Prins zijn koken en met muziek bezig zijn. Dat laatste heeft hij ongetwijfeld van zijn vader.


Maurits, gefeliciteerd!


( Tekst: Vivian Valke,
Foto's met dank aan: Jordi Besemer en RVD)

12 opmerkingen:

 1. Proficiat knappert (ben wel jaloers op Marilene)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd de baby foto is echt super schattig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van Harte Maurits!
  Hele leuke log vivian!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk logje! Mooie foto's van Maurits! Ik wens hem vandaag een hele fijn & onvergetelijke dag toe! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd! Khoop dat ik um persoonlijk kan feliciteren op koninginnedag! ;-) Hij gaat toch een dansfeest houden!?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd Maurits!En Vivian wat heb je er een mooie en overzichtelijke log van gemaakt!Sùper!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Superleuke log trouwens! Die babyfoto is echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk logje! Hartelijk gefeliciteerd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuke foto's, en hopelijk komen er (van de volgende log) nog foto's van Amalia, Alexia en Ariane t.g.v. Ariane's 1ste verjaardag.

  BeantwoordenVerwijderen