Oranje nieuws -5 oktober 2007 | De Oranjes

vrijdag 5 oktober 2007

Oranje nieuws -5 oktober 2007

Prinses Margriet 4 en 5 oktober bij vergadering Rode Kruis en Rode Halve Maan


Margriet Prinses Margriet woont donderdag 4 en vrijdag 5 oktober in Genève de vergadering bij van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen.De Prinses is lid van het bestuur van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen. In het bestuur vertegenwoordigt zij het Nederlandse Rode Kruis.


(Bron: RVD, Foto: volkskrantblog, niet recent)


Prinses Máxima opent tentoonstelling vorstelijke kinderportretten


Prinses Máxima opende vanmiddag op Paleis Het Loo in Apeldoorn een tentoonstelling over vorstelijke kinderportretten. De schilderijen komen uit de 16e tot en met de 20ste eeuw.

Foto´s:
Máxima kijkt naar Alexia
Máxima krijgt een boekje met de portretten overhandigd

Maxapeldoorn


Prinsen en Prinsessen van Oranje-Nassau zijn door de jaren heen regelmatig geportretteerd, op schilderijen en tekeningen, later ook in foto- en filmbeelden. Op
de tentoonstelling zijn meer dan vijftig schilderijen en tekeningen in acht thema’s gerangschikt. De afbeeldingen tonen onder andere de vorstelijke status, toekomstverwachtingen en de opvoeding en opleiding. Ook is de verhouding met broertjes en zusjes en de omgang met dieren uitgebeeld. Om alle aandacht naar het kind te laten uitgaan heeft het museum gekozen voor portretten waar de kinderen zonder hun ouders op zijn weergegeven. De kinderen zijn niet ouder dan twaalf jaar, het moment waarop zij vroeger als volwassen werden beschouwd.


(Bron: RVD, foto: ipa press)Koningin bij galapremière Ciske de Rat - de Musical


Koningin Beatrix woonde vanavond in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam de galapremière bij van Ciske de Rat - de Musical.De Nederlandse musical laat dit keer niet alleen de jeugd, maar ook het leven van een volwassen Ciske de Rat zien. De musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker. Met de première van Ciske de Rat - de Musical wordt Stichting Bio-Kinderrevalidatie gesteund.
Beatrixciskederat


(Bron: RVD, foto: ipa press)

3 opmerkingen:

  1. Hele leuke foto's en vooral dat schilderij van alexia is erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt leuke foto's!
    Onze tante is er ook geweest! Ze schijnt héle mooie foto's van Máxima te hebben!

    BeantwoordenVerwijderen