Staatsbezoek Duitsland aan Nederland -DAG 2 | De Oranjes

dinsdag 9 oktober 2007

Staatsbezoek Duitsland aan Nederland -DAG 2

Tijdens zijn driedaagse staatsbezoek heeft de Duitse president Horst Köhler dinsdag een krans gelegd bij het beeld De Verwoeste Stad in Rotterdam. Hij deed dat in aanwezigheid van minister-president Jan Peter Balkenende en burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam. Ook Köhlers vrouw Eva Luise woonde de korte plechtigheid bij.


foto:
http://www.anp-photo.com/search.pp?page=1&ShowPicture=6408515&pos=5


De Duitse president Köhler was 's ochtends eerst in het Rotterdam stadhuis aan de Coolsingel voor een gesprek met onder anderen Nederlandse en Duitse wetenschappers over duurzame ontwikkeling, klimaatverandering en energiebesparing. De discussie stond onder leiding van hoogleraar Louise Fresco. De sprekers, onder wie hoogleraar en voormalig ruimtereiziger Wubbo Ockels, waren het over eens dat Nederland en Duitsland moesten samenwerken op het gebied van duurzaamheid. Burgemeester Opstelten maakte bekend op 12 november met zijn Keulse ambtgenoot daarover een samenwerkingsverbond te ondertekenen.

Vanmiddag was er een lunch in de Ridderzaal:
http://www.koninklijkhuis.nl/dsc?s=obj&c=getobject&objectid=23270&!dsname=minazkh

In de Nieuwe Kerk bood vanavond het presidentiële paar de Koningin en genodigden uit de Nederlandse samenleving een optreden aan van kamerkoor Carmina Mundi uit Aken.
Foto´s: even klikken!


1 opmerking:

  1. Wat waren ze mooi gekleed en maxima had haar haar ook zo mooi zitten. Prachtige foto's ik heb genoten.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen