Oranje nieuws -12 oktober 2007 | De Oranjes

vrijdag 12 oktober 2007

Oranje nieuws -12 oktober 2007

Deze week staat er een interview met Prinses Máxima in het tijdschrift ‘Margriet’ nieuwsgierig geworden na het lezen van de knipsels hieronder? Koop hem of mail als je de scans van het interview wilt hebben naar: vivianvalke@hotmail.com
Interviewmaxima


Prinses Máxima bij overhandiging advies van Raad voor Microfinanciering

Prinses Máxima was vanochtend in Nieuwspoort te Den Haag aanwezig bij de overhandiging van een advies van de Raad voor Microfinanciering.Het advies werd aangeboden door de voorzitter van de Raad, jhr. drs. D. Laman Trip, aan de staatssecretaris van Economische Zaken, drs. F. Heemskerk.

Op Prinsjesdag heeft het kabinet bekend gemaakt dat er microkredieten komen voor startende ondernemers. In het advies geeft de Raad voor Microfinanciering aan hoe in Nederland microfinanciering verder kan worden uitgewerkt.


(Bron: RVD)


M
Prins van Oranje opent tentoonstelling ‘Als het ijs smelt’

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opende vanmiddag in Museum Volkenkunde in Leiden de tentoonstelling Als het ijs smelt, gevolgen voor bewoners van de Noordpool.Bij de expositie staan de veranderingen in de poolgebieden door de opwarming van de aarde centraal.

Inwoners van Groenland, Canada, Alaska, Lapland en Siberië laten op de tentoonstelling zien wat klimaatveranderingen betekenen voor mensen die al generaties lang temidden van het ijs leven. IJs dat eeuwen lang op vaste plaatsen lag, is de laatste jaren minder in massa geworden en daardoor minder betrouwbaar. Ook de vervoersmogelijkheden over ijs nemen af. Daarnaast zijn trekroutes van dieren verlegd.
Foto: http://www.anp-photo.com/search.pp?page=1&ShowPicture=6429645&pos=2

(Bron: RVD)


5 opmerkingen:

 1. Wat gaaf zo'n interview! Ik ga mn denk ik ook kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is Maxima toch een leuke vrouw hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, superleuk! Ga ik absoluut kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel fijn dat je ook van willem-alexander zijn werkbezoeken plaatst, ben ik erg blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb hm vorige week al bij de C1000 gelezen en 't was opzich wel leuk, maar niet echt 'super..'

  BeantwoordenVerwijderen