Staatsbezoek Duitsland aan Nederland -DAG 1 | De Oranjes

maandag 8 oktober 2007

Staatsbezoek Duitsland aan Nederland -DAG 1


De Duitse president Horst Köhler en zijn vrouw Eva Luise komen vandaag voor een driedaags staatsbezoek naar Nederland. Zij zijn daarvoor uitgenodigd door koningin Beatrix. Het is voor het eerst dat Köhler voor een staatsbezoek naar Nederland komt sinds hij in 2004 president werd, in Duitsland voornamelijk een representatieve functie. Tot en met woensdag brengt het presidentiële paar bezoeken aan Den Haag, Rotterdam en Twente.


Het presidentiële vliegtuig, een Airbus A-310, landde vanochtend om 10.55 uur op Rotterdam Airport. Vanaf de grens werd het toestel begeleid door F-16's van de Koninklijke Luchtmacht.


Onder aan de vliegtuigtrap werden de president en zijn vrouw verwelkomd door koningin Beatrix, die haar gasten daarna vergezelde naar een receptie op Paleis Noordeinde in Den Haag. Daarbij waren diverse hooggeplaatste gasten aanwezig, onder wie premier Jan Peter Balkenende (CDA), enkele ministers, generaal Dick Berlijn en de Haagse burgemeester Wim Deetman.

Foto´s:

Koningin Beatrix begroet president dr. Horst Kohler en zijn vrouw Eva Luise
Handjes geven
Duitsland en Nederland op de trappen van Noordeinde (p.s. de jas van Beatrix droeg Máxima in 2005..!)


Aansluitend bood de koningin het presidentiële paar een lunch aan, waarbij werd aangeschoven door prins Willem-Alexander, prinses Máxima en Pieter van Vollenhoven.


In de middag werden de 64-jarige Köhler en zijn vrouw door Balkenende ontvangen in zijn Torentje. Ook was er een ontmoeting met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. Daarna bracht het Duitse gezelschap een bezoek aan het Internationale Strafhof, waar werd gesproken met de president van het hof, de griffier en de aanklager.


De eerste dag van het bezoek werd afgesloten met een staatsbanket op Paleis Noordeinde. Daarbij hield zowel de koningin als Köhler een toespraak in het Duits.


JE KUNT HIER DE TOESPRAAK LEZEN!


5 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk dat ze die jas draagt, die Máxima ook gedragen heeft!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg, dat ze dezelfde jas aan heeft! Staat goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie foto's en wat heeft de koningin een mooie jurk aan maar jammer dat je niet kunt zien wat voor rok maxima aan heeft. Ze zien er allemaal erg mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was op Zestienhoven en de majesteit kwam heel dichtbij voorbij rijden maar durfde geen foto's te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weten jullie waarom prinses Margriet niet bij het staatsdiner was?
  Is ze weer ziek?

  BeantwoordenVerwijderen