Officieel bezoek aan Bhutan -DAG 3 | De Oranjes

dinsdag 30 oktober 2007

Officieel bezoek aan Bhutan -DAG 3


Op de derde en laatste dag van het bezoek aan Bhutan, maakten Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima een wandeltocht naar het Tango Klooster ,waar ongeveer 150 monniken in opleiding zijn.
Foto`s:
Hand in hand op weg
Aankomst bij het het Tango Monastery
Prins Willem-Alexander en prinses Maxima steken op het binnenplein van het klooster 1000 butterlamps aan, bij het Tango Monastery.
Prins Willem-Alexander en prinses Maxima kijken naar de monniken in het Tango Monaster.
Máxima in gesprek met een monnik


In de middag heeft het paar een gesprek over ‘Gross National Happiness’, de door Bhutan ontwikkelde ‘meetlat’ voor duurzame sociaal-economische groei, goed bestuur en het behoud en bevorderen van culturele waarden. Ook bezoeken zij het nationale instituut Zorig Chusum, een opleidingscentrum voor traditionele kunst en nijverheid. Het instituut bevordert traditionele Bhutaanse kunstuitingen en creëert werkgelegenheid voor kansarme jongeren. Het bezoek wordt afgesloten met een cultureel avondprogramma.


(Bron: RVD)

Paar praat over foto's op pedosite


Willem-Alexander en Máxima hebben zich dinsdagmiddag in harde bewoordingen uitgesproken over het plaatsen van foto's van hun dochtertje Amalia op de website van de pedovereniging Martijn. Het is voor het eerst dat het prinselijk paar, dat samen met prins Maurits en prinses Marilène, een kort geding aanspanden tegen Martijn, zich hierover uitsprak.


,,Dat kinderen op deze manier worden misbruikt, daar zijn geen woorden voor", aldus de prins. Hij had de foto's op de site niet zelf bekeken. ,,Uit zelfbescherming, anders zou ik wel eens door het lint kunnen gaan." Het prinselijk paar besloot vorige week, toen de plaatsing van de afbeeldingen aan het licht kwam, de zaak 'meteen hard aan te pakken'. ,,We hopen echt dat dit nooit meer gebeurt", aldus Alexander.


,,Als onze kinderen daar staan, dan kan het ook gebeuren met de kinderen van anderen", aldus Máxima. De prins hoopt dat door de rechtszaak jurisprudentie wordt geschapen, waar ook andere Nederlanders van kunnen profiteren. ,,Iedereen kan naar de rechter stappen, maar misschien kunnen we andere zaken voorkomen."


Het paar sprak aan het slot van hun vierdaagse bezoek aan Bhutan in het State Guesthouse uitvoerig met de meegereisde pers. ,,Het is bijna een belediging dat we hier maar zo kort zijn", aldus Alexander, die over Bhutan sprak als ,,een land om nooit te vergeten." Amalia kijkt al uit naar de thuiskomst van haar ouders vertelde Máxima. ,,Elke dag zegt ze over de telefoon, 'mammie ben je al onderweg?'".


Het paar vertrekt woensdagmiddag uit Bhutan.

(GPD)

Een samenvattig van het bezoek is te zien donderdag 1 november op Nederland 2 van 18.26 tot 18.52 uur

5 opmerkingen:

 1. Die gasten van Martijn zijn ziek. Goed van de Prins en Prinses dat ze een proces zijn begonnen. Daarmee kunnen ze ook andere helpen. Hulde!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps, ik zie dat de quiz al ingestuurd had moeten zijn..
  Maar ik dacht dat jij nog een meeltje ter herinnering zou sturen? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke foto's ze hadden leuke kleding aan
  claudia
  koningshuizenoveral.web-log.nl
  beatrixenfamilie.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's weer van het bezoek. Ze hebben het maar druk... :) Máxima draagt meestal wel leuke outfits, een beetje van de cultuur van het land passend soms, leuk dat ze dat doet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De quiz kan nog wel opgestuurd worden. moet toch eerst nog allerlei andere dingen doen.
  Mailtjes worden verzonden als de antwoorden erop staan en de nieuwe quiz er op staat mét inleverdatum.

  BeantwoordenVerwijderen