'About India' | De Oranjes

dinsdag 23 oktober 2007

'About India'


24-27 oktober brengen Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima een Staatsbezoek aan India. (op dit moment zijn ze er al) Maak hieronder kennis met het land:


Kaart3 In India wonen meer dan een miljard mensen - alleen China heeft méér inwoners - die samen 1.600 verschillende talen spreken. India is ook een enorm dichtbevolkt land: 280 inwoners per km2. De regionale verschillen in bevolkingsdichtheid zijn echter groot. Die verschillen worden vooral veroorzaakt door de diverse klimaten en bodems van de regio's. Zo is het aantal inwoners per km2 in bergstreken en droge gebieden veel lager dan in de vruchtbare rivierdalen. De vruchtbare delta van de Ganges en het tropische zuiden kennen de grootste bevolkingsconcentraties. Ondanks de toenemende trek naar de stad woont de grote meerderheid van de Indiase bevolking op het platteland. Ongeveer 25% van de bevolking woont in de stad.

Tempel De verschillen tussen de diverse bevolkingsgroepen zijn groot. De geschiedenis, die gekenmerkt wordt door invasies en buitenlandse beïnvloeding, heeft van het land een etnische, culturele en religieuze lappendeken gemaakt. De vijf wereldgodsdiensten (hindoeïsme, boeddhisme, islam, christendom en jodendom) zijn in India vertegenwoordigd. Andere religies, zoals de sikh-religie en het jainisme zijn er ontstaan. Verder vinden we er een van de oudste religies ter wereld, het parsisme. Het onderscheid in ras en cultuur tussen de verschillende groepen is echter zo mogelijk nog groter dan het verschil in godsdienst.


Een van de meest opvallende aspecten van India is de belangrijke rol die religie (godsdienst) speelt. Religie beperkt zich in India niet tot gebeurtenissen binnen de muren van tempels, moskeeën of kerken. Het dagelijkse leven van Indiërs wordt sterk ingekleurd door religieuze tradities, gebruiken, voorschriften en gebeurtenissen. Processies, rituele reinigingen en religieuze feesten zijn aan de orde van de dag.

Tijger3_1 India is ongeveer even groot als West-Europa. Landschappelijk kun je het grofweg in vieren delen: de Himalaya, de hoogste bergketen ter wereld, die zich over een afstand van zo'n 2.400 kilometer langs de noordoost-grens van India uitstrekt. Daaronder ligt het drie- tot vierhonderd kilometer brede noordelijke rivierengebied met onder meer de heilige rivier de Ganges. Ten zuiden daarvan ligt de ruigere, rotsachtige Deccan-streek; en tenslotte de oostelijke en westelijke kuststroken.

Met zijn enorme omvang lijkt India meer op een continent dan op een land. Van noord naar zuid en van oost naar west zijn er grote verschillen tussen de mensen, talen, gebruiken en landschappen.
Indiaa_1

(Bron en foto´s: Ontdekindia.nl)

7 opmerkingen:

 1. Leuk dat ze weer op bezoek gaan, ik ben benieuwd in wat voor outfits Máxima weer verschijnt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk dat je eerst wat over india verteld ik ben ook benieuwd naar de foto's uit india

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk gedaan zeg!
  Rianne
  Rianna.web-log.nl
  MaximaenMarilene.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk weer een staatsbezoek! We zijn benieuwd naar de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn al foto,s!Maxima is in het grijs en ze draagt een hele grote hoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zijn al foto,s!Maxima is in het grijs en ze draagt een hele grote hoed!

  BeantwoordenVerwijderen