Prinses Annette zwanger! | De Oranjes

vrijdag 14 september 2007

Prinses Annette zwanger!Prinses Annette is zwanger van haar derde kind. Zij en haar man prins Bernhard, de tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, verwachten het kind in maart. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag bekendgemaakt. Het echtpaar heeft al twee kinderen: de 5-jarige Isabella en de 3-jarige Samuel. 


Op de dag dat het nieuws over het derde kindje van het prinselijk paar naar buiten wordt gebracht, kijkt de rechter in Zutphen naar het rijgedrag van de prinses. Op de dag van het verjaardagsfeest van prins Willem-Alexander reed ze met 155 kilometer per uur over een weg waar het maximum 80 is. Haar rijbewijs werd ingenomen.


Ontzegging van de rijbevoegdheid is voor de prinses 'rampzalig', aldus de raadsman. Om veiligheidsredenen kan ze niet van het openbaar vervoer gebruik maken en met haar twee jonge kinderen kan ze dus niet eens opa en oma bezoeken "Dat betekent volledig isolement in de eigen woning."

Nog moeilijker maakt haar medische toestand het, zei hij. "Niet als excuus, ze wilde het liever later bekend maken, maar zij is drie maanden zwanger. Ze kan niet eens haar eigen verloskundige bezoeken, buiten haar woonplaats Amsterdam. Haar echtgenoot is twee keer per maand in het buitenland. Zij staat er dan alleen voor."

De smeekbede vond gehoor: vier maanden ontzegging van de rijbevoegdheid, waarvan drie maanden en twee weken voorwaardelijk en een boete van 780 euro. Omdat het incident twee weken geleden plaatsvond, zit haar onvoorwaardelijke straf er al op.

11 opmerkingen:

 1. Leuk dat ze zwanger is, maar het is toch belachelijk dat ze gewoon weer mag rijden =S
  Als wij dat gedaan hadden waren we het kwijt geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk voor haar dat ze zwanger is dat is goed nieuws na dat slechte nieuws van te hard rijden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk voor haar dat ze zwanger is dat is goed nieuws na dat slechte nieuws van te hard rijden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het met Adrie Grijpstra helemaal mee eens. 4 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid, waarvan 3 maanden en 2 weken voorwaardelijk. inmiddels zit haar straf erop, ja 2 weken, maar geen 3 maanden en ze krijgt haar rijbewijs terug. Ja een boete van 780 euro, die de Staat betaalt, wij dus.
  Ik ben een enorme koningsfan, maar ze is een prinses en ze krijgt een voorkeursbehandeling, net zoals destijds prinses Maxima die een uitrit uitreed en niet oplette en iemand aanreed. Dat gaat er bij mij niet in.
  Als wij zo hard rijden, dan is het einde oefening einde rijden en voorlopig geen rijbewijs meer en de boete is ook hoger.
  Maar genoeg hierover dit wilde ik even kwijt. Wat betreft het nieuws dat ze in verwachting is, geweldig en ik hoop echt dat ze een fijne en leuke zwangerschap tegemoet ziet. eerlijk gezegd, ik had het niet meer verwacht dat ze nog zwanger zou raken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg grappige, om deze manier nieuws uitbrengen.
  Sorry anja, dat klopt niet, Prinses Annette krijgt geen geld van de staat.En ze moet zelf eigen zak betalen en net als haar man, hebben allebei een eigen baan en dus eigen inkomen.Alleen prins Willem-alexander en prinses Maxima en Koningin Beatrix krijgen een jaarlijke toelage van de staat en dus wij.en de rest familie moeten zelf een eigen inkomen zorgen.
  Prinses Annette , van harte gefeliciteerd met je zwangerschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat Prinses Annette zwanger is zeg!
  Gefeliciteerd! :)
  Niet meer zo hard rijden Annette!
  Hopelijk heeft ze snel d'r rijbewijs weer..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ECht zo leuk dat ze weer zwanger is :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat ze zwanger is. gefeliciteerd:p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Martine, ik weet echt wel dat ze geen geld van de staat krijgen, maar prinses Annette en haar man behoren nog wel tot het koninklijk huis en dan wordt er echt wel gedeclareerd, ook als ze officieel ergens moeten zijn, zoals onlangs bij het feestje van Willem Alexander en Maxima en 2 jaar geleden bij de festiviteiten rondom het 25 jarig regeringsjubileum van de Koningin, deze kleding ed. komt ook niet uit eigen zak en dan de argumenten van haar raadsman, ze zit met 2 kinderen geisoleerd, ze is zwanger, echtgenoot in het buitenland; ze staat er aleen voor, dat doen wij toch ook als ons zo iets overkomt, dan zeggen ze toch ook niet van je bent geisoleerd in je eigen woning, 2 weken rijbewijs kwijt dat is voldoende.
  Ik ben ook zwanger geweest en dan kun je heel goed met het openbaar vervoer reizen en zeker nog in de beginperiode. Waarom mag en kan zij dat dan niet.

  BeantwoordenVerwijderen