Royalfanvivian´s september-brief | De Oranjes

zaterdag 1 september 2007

Royalfanvivian´s september-brief

Hallo Oranje/royal-fans!
Het is feest! En niet alleen vandaag op Paleis het Loo (40e verjaardag Willem-Alexander) maar ook hier op dit weblogje. Het thema heet ‘Feest met de Oranjes’ en is door Anja gemaakt, en ik gooi er zo hier en daar nog een extra foto tussen. In 6 delen zal dit thema de maand vullen, dan moet je denken aan jubilea en speciale dagen enz. uit de geschiedenis tot het heden. Maar meer daarover zie je vanzelf.
Zoals ik net al schreef is er vanavond een feest op het Loo, en niet zomaar een feestje, nee Willem-Alexander schijnt veel collega royals uitgenodigd te hebben. Het is een privéfeest dus na wat ik erover gelezen heb, heb ik vernomen dat de fotografen bij aankomst wat foto´s kunnen maken en hoogstens een half uurtje binnen. Daarna zal het feestje echt beginnen. Dan kunnen de ‘maskers’ van het zwaaien en lachen naar fotografen en verslaggevers af en kunnen ze eindelijk gaan doen waar ze voor gekomen zijn. En wie weet wat we nog voor ‘traktatie’ krijgen.., zo´n grote groepsfoto in de tuin van het Loo dat lijkt me wel wat…
‘De Oranje zon’ is ondergegaan en ik hoop dat jullie ideeën voor een deel aan bod zijn gekomen. Volgend jaar hoop ik er vrolijk mee verder te gaan. Nu zijn er 10 zonnestralen geweest, mijn doel was iets meer..maar ach.., we krijgen er nu weer actualiteiten voor terug! Want het is september en als je in de agenda kijkt (in het menu) zie je dat er toch weer het een en ander aan komt. Ook het programma Blauw Bloed komt er weer aan…22 september beginnen de afleveringen weer. Gelukkig! Maar gisteren was het ook een royal-dag! Want zoals de meesten wel zullen weten was Diana precies 10 jaar geleden overleden.., Heb nog nooit zoveel tv gekeken als gisteren, van BBC naar Nederland 2, van SBS 6 naar ZDF en de speciale afleveringen van Blauw Bloed over Diana´s leven.., dan krijg je weer even een extra ‘update’ over deze prinses en hoe bijzonder ze was.. Deze site gaat over de Oranjes, maar ik heb o.a. ook een site over Diana : Princessdiana4ever.web-log.nl Staat (nog steeds) niet veel op, maar ik beschouw hem net als: koningshuisgedichten.web-log.nl, prinslaurent.blogspot.com, maximamathilde.web-log.nl als een weblog om er ‘bij’ te hebben. Deze weblog is dan zeg maar de ‘hoofdweblog’ waar ik het meest aan werk, waar ook de meeste bezoekers komen, en waar ik ontzettend veel tijd (bij elkaar opgeteld) al aan kwijt ben. (Ook achter de schermen)
Verder maak ik nog even reclame voor wat weblogs: Leetje heeft een weblog die te bereiken valt via deze link: sieradenmode.web-log.nl gaat over sieraden, die worden onder de loep genomen. Ook over ontwerpers van sieraden is er te lezen, en ook komt er geregeld een logje over de sieraden van een prinses! Dus neem eens een kijkje. Armgard heeft een weblog die royalfamilie.web-log.nl heet . De site ziet er al uitnodigend, vrolijk uit. De van Vollenhoventjes en de Oranjes staan centraal, de site is goed bijgewerkt en ziet er gewoon mooi uit. Claudia heeft beatrixenfamilie.web-log.nl tot haar beheer, Oude foto´s van Beatrix, Quizzen, en het actuele nieuws over Beatrix en de rest van de Oranjes is er te bezichtigen. Neem eens een kijkje!
Nou is mijn briefje wel weer lang genoeg geworden, op naar weer een Koninklijke maand, met o.a. Prinsjesdag!
Groetjes, ‘RoyalfanVivian’ vivianvalke@hotmail.com
Aanvulling verzameling , augustus 2007:Boeken: Eenzaam maar niet alleen, Vorstin en Volk Tijdschriften: Weekend Royalty, Vorsten nr. 9 en nr. 10, Oranje Boven, 2 fotokaartjes van Marijke (Christina) en Beatrix Koninklijke post: Bedankkaartje Pieter van Vollenhoven, Brief gravin Alexandra van Denemarken, bedankkaartje verjaardag gravin Zaria, briefje n.a.v. 70e verjaardag Koningin Sonja van Noorwegen :

6 opmerkingen:

 1. Ik ben écht benieuwd wat voor foto's er komen!
  Spannend! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi!
  Ja, we zijn benieuwd naar de foto's! Leetje heeft gisteren al 4uur 'op wacht' gestaan bij het hotel waar ze aan zouden komen, maar nee hoor, geen koninklijke gasten. Alleen prins Maurits gezien! Dus we zijn benieuwd naar de foto's!
  Enne, bedankt voor de reclame! Hopelijk helpt het me aan meer reacties!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heej royalfan vivian
  wat heb jij toch een leuke weblog echt toppie hoor, en wat krijg jij veel brieven enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heej royalfan vivian
  wat heb jij toch een leuke weblog echt toppie hoor, en wat krijg jij veel brieven enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heej royalfan vivian
  wat heb jij toch een leuke weblog echt toppie hoor, en wat krijg jij veel brieven enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben heel erg benieuwd naar de foto´s! En leuk al je post! :)

  BeantwoordenVerwijderen