Oranje nieuws -12 september 2007 | De Oranjes

woensdag 12 september 2007

Oranje nieuws -12 september 2007

Prinses Laurentien houdt toespraak tijdens Week van de Alfabetisering
Prinses Laurentien hield ter gelegenheid van de Week van de Alfabetisering woensdagmiddag haar jaarlijkse alfabetiseringstoespraak in bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam.
In haar toespraak staat de waarde van taal voor elk individu centraal. Aansluitend geeft de Prinses het startschot voor de landelijke première van de documentaire ONGELETTERD. Voorafgaand aan haar toespraak vond de uitreiking plaats van de jaarlijkse Nationale Alfabetiseringsprijzen. foto:http://www.anp-photo.com/search.pp?page=1&ShowPicture=6284281&pos=1

(Bron: RVD) Toespraak is te lezen via deze link: http://koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=20780Koningin opent stadsarchief Amsterdam officieel
Koningin Beatrix heeft woensdag officieel het nieuwe stadsarchief in Amsterdam geopend. Het monumentale gebouw De Bazel aan de Vijzelstraat bevat veertig kilometer aan historische documenten. Het archief, dat al een maand open is voor publiek, is het grootste stadsarchief ter wereld.
Historicus en televisiepresentator Hans Goedkoop presenteerde de middag. Verder hielden onder meer tv-presentator Prem Radakishun, kickbokser Lucia Rijker, musicus Jaap van Zweden en ABN Amro-topman Rijkman Groenink korte toespraken. Ook de Amsterdamse burgemeester Job Cohen en oud-burgemeester Ed van Thijn waren aanwezig.

(Screenshots)

2 opmerkingen: