Oranje nieuws -17 september 2007 | De Oranjes

maandag 17 september 2007

Oranje nieuws -17 september 2007

Amalia 10 december voor het eerst naar de basisschool


Prinses Catharina-Amalia gaat op 10 december van dit jaar naar groep 1 van de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag laten weten. Op 7 december wordt ze vier jaar.Amaaal Prins Willem-Alexander vertelde al eerder dat de kleine meid zich er erg op verheugt: ,,Het is echt een doel voor haar, zo van: dán ben je groot.'' Hij en Máxima hebben grondig naar de juiste school gezocht.

Aan het begin van de zomer waren ze er nog steeds niet uit. Maar nu is dan toch gekozen voor de Bloemcampschool. Die werd oorspronkelijk in 1931 gebouwd. Na 68 jaar werd het originele gebouw gesloopt en in 2001 ging de nieuwbouw open.
Ouders worden op verschillende manieren bij het onderwijs en de school betrokken. Zo kunnen ze meedenken over de inhoud en richting van de school en meedoen aan verschillende activiteiten van de school. Er zijn een medezeggenschapsraad, een ouderraad, een schoolkrantredactie, klassenmoeders, leesmoeders, computermoeders, verkeersouders en assisterende ouders bij schoolactiviteiten, zoals een feestcommissie.
Met Amalia krijgt de school een leerlinge die al behoorlijk bij de pinken is. Haar moeder spreekt consequent Spaans met haar, haar vader Nederlands. Van mensen die op bezoek komen, pikte ze overigens al Engels op. Volgens haar moeder is het ongelofelijk hoe snel ze dat doet. Alexander en Máxima willen hun kind vooralsnog ook kennis laten maken met muziek en paardrijden, naast het basisonderwijs.

(Foto: Viewimages)


Neem hier een digitaal kijkje in de Bloemcampschool!
Prins van Oranje en Prinses Máxima lunchen met‘Uitblinkers’


Prins Willem-Alexander en  Prinses Máxima hebben vandaag in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan een selectie van Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie en daarmee onlangs in het nieuws zijn geweest.


De ongeveer 25 genodigden hebben de afgelopen paar maanden allemaal een prijs of een andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in diverse sectoren zoals sport, kunst, journalistiek, onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven.

Het is de derde keer dat een dergelijke lunch is aangeboden. De Prins en Prinses willen door middel van het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die zo’n bijzondere prestatie hebben geleverd.


(Bron: RVD)

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat Prinses Amalia 10 december bij leven en welzijn ook naar school gaat zeg!
  Alvast veel succes op school meisie! :P
  Schattige foto! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk gedaan en zeker met die link naar de site van de Bloemcampschool.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey
  Echt leuk dat Amalia naar school gaat!
  En van Willem-Alexander en Maxima ook fantastisch dat ze zo'n lunch geven!
  Lijkt me echt leuk als je dat bent!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ben heel benieuwd naar foto´s! Snap alleen niet waarom het een openbare school is.. maargoed

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke log!
  Ja, je hebt één keer meegedaan met Raadsels.

  BeantwoordenVerwijderen