Oranje nieuws -11 september 2007 | De Oranjes

dinsdag 11 september 2007

Oranje nieuws -11 september 2007

Prinses Annette rijdt 75 km te hard New1on0Prinses Annette is tijdelijk haar rijbewijs kwijt. Ze reed op vrijdag 31 augutus in Uddel (gemeente Apeldoorn) 155 kilometer uur op een weg waar de maximale snelheid 80 kilometer bedraagt. De prinses heeft dit nieuws via de Rijksvoorlichtingsdienst naar buiten laten brengen. Binnenkort zal deze zaak worden behandeld door de kantonrechter in het arrondissement Zutphen. Prinses Annette betreurt de gemaakte overtreding zeer en wacht de behandeling van de zaak af. foto:RVD)

                  Beatrix en Máxima bij opening Van Manenfestival


Koningin Beatrix en prinses Máxima woonden vanavond in het Muziektheater in Amsterdam de opening van het Hans van Manenfestival bij. Het festival wordt gehouden ter ere van de 75e verjaardag van de choreograaf. Tijdens het festival, dat tot en met zondag 30 september duurt, worden meer dan twintig van Van Manens choreografieën uitgevoerd, verdeeld over zes programma's.
Het festival startte met een gala. Het Nationaal Ballet en drie gastgezelschappen, waaronder het San Francisco Ballet, dansten zes stukken van Van Manen. Voorafgaand aan het programma gaven dansers van verschillende balletscholen op het plein voor het Muziektheater een voorproefje van het stuk 'Clogs'. Zij werden hierbij begeleid door een fanfareorkest. Foto's: KLIK

Woensdagavond op tv! : Is Irene de meest eigenzinnige van de Oranjes? Pieter Jan Hagens vindt van wel. Hij koos de 'prinses die geen prinses wil zijn' uit voor zijn bijzondere portrettenreeks Hoge Bomen. Daarin staan pioniers centraal, mensen die grenzen verleggen.Nederland 2, 20.50 uur: Hoge Bomen : prinses Irene.

5 opmerkingen:

 1. Idd Claudia.Als Annette het zo betreurt , waarom is ze dan zo dom om ze te maken.Ik denk dat ieder verstandig persoon het verschil toch wel merkt tussen 80 en 155 km/u.Ze mag al blij zijn dat er geen ongeval is gebeurd met dit onverantwoord rijgedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tis zeker haar eigen schuld... Levensgevaarlijk gewoon!
  Dit is niet zomaar een beetje te hard rijden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb geen medelijden met haar, moet ze zich maar net als wij ook aan de snelheid houden. Wel of geen lid van het Koninklijk Huis; ook hun hebben zich zzn de verkeersregels te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vind het niet slim van Annete om zo hard te rijden. Gelukkig is er niks gebeurd, maar voor hetzelfde geld had ze een mens of een dier aangereden ofzo. Wel goed dat ze nu haar rijbewijs hebben ingenomen en dat ze geen voorkeursbehandeling krijgt omdat ze een prinses is. Die regels zijn er natuurlijk niet voor niks.
  Zat net nog aan je te denken toen ik zag dat prinses Irene op tv komt straks. Maar je hebt het gelukkig zelf ook al gezien. :-)
  Groetjes!
  Lintje

  BeantwoordenVerwijderen