Koning Willem-Alexander: "Ik denk dat ik me te veel zou ergeren aan Máxima" | De Oranjes

woensdag 24 april 2024

Koning Willem-Alexander: "Ik denk dat ik me te veel zou ergeren aan Máxima"

"Nee, ik heb het nog niet gezien", zo laat de koning weten op de vraag of hij de serie Máxima al heeft gezien, na zijn werkbezoek aan eet- en werkcafé Kleurrijk. "Ik denk dat ik me te veel zou ergeren aan de onjuistheden om het mooie van het product te zien." 


Hij vervolgt met: "Ik heb gehoord dat het een mooie serie is die goed in elkaar zit, maar ik ga me dan ergeren aan de dingen die niet juist zijn." 

De Koning bracht vanochtend in Nijverdal een werkbezoek aan eet- en werkcafé Kleurrijk. Kleurrijk is een sociale onderneming waar mensen, culturen en gerechten samenkomen. Inwoners van Nijverdal worden hier uitgenodigd om met elkaar kennis te maken. Nieuwkomers, veelal mensen met een vluchtelingenachtergrond, krijgen in Kleurrijk een opstap naar een zelfredzame toekomst geboden via een leerwerkprogramma van Stichting Culture Kitchen. Koning Willem-Alexander kreeg een rondleiding door Kleurrijk, waarbij hij de mensen sprak die werken in de huisbakkerij, de keuken en het eetcafé. Vervolgens woonde hij een taalles bij, waar een talentcoach en een vrijwilliger een korte toelichting gaven op dit onderdeel van het leerwerkprogramma. De Koning ging in gesprek met de initiatiefnemers, vrijwilligers en de burgemeester over het belang, de plannen, de uitdagingen en de samenwerkingsverbanden van eet- en werkcafé Kleurrijk en Stichting Culture Kitchen. Afsluitend ontmoette Koning Willem-Alexander de overige talenten die via Kleurrijk (werk)ervaring opdoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten