LIVEBLOG: KONINGSDAG 2024 | De Oranjes

zaterdag 27 april 2024

LIVEBLOG: KONINGSDAG 2024

De koning viert vandaag, samen met een groot deel van de koninklijke familie, Koningsdag in Emmen. In dit blog verschijnen updates gedurende de dag.  
Koning: "Emmen bedankt!" 
 Koning Willem-Alexander heeft in zijn toespraak aan het einde van het bezoek aan Emmen de stad bedankt voor ''een heel bijzondere Koningsdag". "Emmen heeft laten zien samen te werken, een hele sterke stad te zijn, waar je graag wilt wonen. Heel hartelijk bedankt allemaal." De stad heeft bij de koning een zaadje geplant. "Iedere keer als ik weer in Drenthe of in Emmen kom zeg ik: hier kom ik weg", waarmee hij doelde op de tekst van de hit van Daniël Lohues. Die zong het nummer vlak voor de speech, die het einde van het bezoek markeerde. 

 INTERVIEW KONINKLIJK GEZIN 
 Het gezin is weer compleet dit jaar op Koningsdag, dus waren er voor alle drie de prinsessen weer vragen. De koning zei uit de quiz goed te hebben gemerkt waar Emmen voor staat. Wij zijn met heel veel plezier hier naartoe gekomen om mijn verjaardag te vieren. Máxima: "Blijkbaar is er iets magisch hier, want we spraken veel mensen die hier vanwege de rust hier zijn komen wonen." Amalia: Ik heb een geweldige tijd in Madrid gehad. Ook Prinses Ariane heeft "een hele mooie ervaring" in Italië. Ik ben wel blij om terug te zijn, want ik miste m'n ouders wel. Prinses Alexia zegt "heel gelukkig te zijn geweest" om in haar tussenjaar "te kunnen reizen". "Vooral om met wat anders bezig te zijn dan school". Interviewster: "Want daar was u aan toe? Alexia, kijkend naar haar moeder die gebaren aan het geven was: "Ja, en een beetje werken.." 

 Traditionele regioquiz gewonnen door Máxima (Aimée, Anita en Bernhard)
 Ooit begonnen in Amersfoort en een terugkerend, maar langdradig onderdeel, is de regioquiz. De koninklijke familie wordt in groepjes verdeeld en moesten regionale vragen beantwoorden. Amalia had zich weer goed "extreem goed" voorbereid, maar de groep Máxima, Aimée, Anita en Bernhard won. 


 Amalia en Ariane spreken met studenten 
 Langs de route in Emmen gingen de Oranjes in gesprek met burgers. Prinses Amalia sprak met jonge Emmenaren over het studentenleven. Daarbij vertelde ze ook iets over haar eigen studententijd.

Alexia trekt jas uit
Het is heel koud, maar Alexia besloot toch haar jas uit te trekken. Zo kwam haar mouwloze (!) witte jurk van het merk Sézane in beeld. 

Vlinders in kapsels Máxima en Amalia 
 Het is een verwijzing naar 'vlinderstad Emmen' 


 Amalia: "Het is supergeweldig in Emmen" 
Prinses Amalia heeft het naar haar zin, zei ze in gesprek met studenten. "Het is supergeweldig in Emmen", zei ze. 

 Kroketten en tompouces
 De Oranjes werden aan het begin van de route al direct verwend met kroketten en tompoucen. Voor Máxima was er speciaal een Argentijnse kroket.

KONINKLIJKE FAMILIE AANGEKOMEN IN EMMEN

Het Koninklijk gezelschap is gearriveerd in Emmen, waar ze werden toegezongen door Bouke.

EERSTE FOTO KONINKLIJK GEZINPrins Pieter-Christiaan rent al door Emmen

Prins Pieter-Christiaan is al in Emmen. In hardloopkleding rent hij door de omgeving waar hij straks, in pak, met de koninklijke familie wandelt. Op Instagram plaatste hij een foto waarop hij met poseert met het plaatsnaambord. Zijn schoonzus prinses Aimée reageert onder de foto. "Lopen we niet genoeg vandaag?!"


Selfie prins Floris en prinses AiméeRond 10.00 uur gezinsfoto

De traditionele 'vertrekfoto' van het koninklijk gezin kunnen we rond 10.00 uur verwachten. En dan zien we ook meteen of prinses Ariane wel/niet aanwezig is én hoe het gezin gekleed is. 

Koninklijke familie vertrekt "om half acht"

Prins Floris, later vandaag ook nog DJ in Breda, vertelde eerder deze week dat de familie al om half acht vertrekt om op tijd (11.00 uur) in Emmen te kunnen arriveren met de koninklijke bus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten