KONINKLIJK PAAR OPENT KONINGSSPELEN 2024 | De Oranjes

vrijdag 26 april 2024

KONINKLIJK PAAR OPENT KONINGSSPELEN 2024

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vanochtend bij een basisschool in Hoofddorp het startschot gegeven voor de Koningsspelen. Het koningspaar opende de landelijke sportdag door samen met enkele kinderen op een grote oranje knop te drukken, waarna Kinderen voor Kinderen het lied Daba Die Daba Daa zong. 
Klik op de foto om een samenvatting te bekijken.


Voor de twaalfde keer wordt het startsein gegeven van de Koningsspelen. De dag begon ook nu weer traditioneel met een Koningsontbijt. Willem-Alexander en Máxima schoven aan om met de leerlingen te praten.
Nadat het officiële startsein was gegeven en iedereen opgewarmd was door Kinderen voor Kinderen, kon de sportdag beginnen. De koning en koningin bekeken diverse sporten.
Koningin Máxima is onder de indruk van het kinderkoor Kinderen voor Kinderen. Ze vindt het ongelooflijk dat ze elk jaar weer een nieuw lied maken voor de Koningsspelen. "Elk jaar weer een nieuw liedje, nieuwe kostuums en een nieuw dansje dat alle kinderen binnen twee weken kennen", aldus Máxima in een interview met Zappsport. Op de vraag of ze zelf ook muziek luistert tijdens het sporten antwoordt ze instemmend. "Ja, tuurlijk! Wie niet?" Máxima luistert van alles, zegt ze. "Maar zeker muziek die je een beetje oppept. Zeker als je flink moet presteren."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten