RFV foto's: koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix bij uitreiking Four Freedoms Awards 2024 | De Oranjes

donderdag 11 april 2024

RFV foto's: koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix bij uitreiking Four Freedoms Awards 2024

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix waren vandaag aanwezig bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Van de aankomst heb ik enkele foto's gemaakt: 

Foto: ©  Vivian Kramer, deoranjes.nl 


Foto's: ©  Vivian Kramer, deoranjes.nl 

Minister-president Mark Rutte reikte de International Four Freedoms Award uit aan Save Ukraine, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet om ontvoerde Oekraïense kinderen vanuit Rusland en bezette gebieden terug te brengen naar Oekraïne. Oprichter Mykola Kuleba heeft de award in ontvangst genomen.

De Four Freedoms Awards worden ieder jaar toegekend aan personen en organisaties die zich inzetten om vrijheid te waarborgen en mensenrechten te verdedigen, conform de idealen die President Franklin Delano Roosevelt verkondigde in zijn historische Four Freedoms speech in 1941. De Four Freedoms Awards 2024 gaan naar de volgende personen en organisaties: 

De award voor de Vrijheid van Meningsuiting gaat naar onderzoekscollectief Bellingcat. De award wordt uitgereikt aan oprichter en directeur Eliot Higgins. 

De award voor de Vrijheid van Godsdienst gaat naar Zumretay Arkin, die strijdt voor de rechten van Oeigoeren. 

De award voor de Vrijwaring van Gebrek gaat naar de Braziliaanse minister van Inheemse Volkeren, Sônia Guajajara. 

De award voor de Vrijwaring van Vrees gaat naar Grace Forrest, de oprichter van Walk Free. Deze mensenrechtenorganisatie zet zich in voor de afschaffing van moderne slavernij.

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie scherpe foto's heb je kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank! Ik kon het scherpstelsein van de camera niet goed horen en dacht dat er veel onscherp waren, bleek gelukkig mee te vallen.

   Verwijderen
 2. Zag je nog staan vanmorgen! Was weer leuk he :)
  Je hebt mooie foto's kunnen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ferdinand Koppejan12 april 2024 om 12:46

  Prachtige foto's Vivian! En hopelijk heb je er flink wat bezoekers bij, want ik heb de link naar je website in mijn artikel voor de PZC gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ja, gisteravond waren er zo'n duizend meer bezoekers dan gemiddeld :)

   Verwijderen
 4. Heerlijke foto's van Prinses Beatrix, wat fijn dat je zo'n goede plek had, dank voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen