Koningin Máxima bezoekt Nigeria - II | De Oranjes

dinsdag 31 oktober 2017

Koningin Máxima bezoekt Nigeria - II

Vanochtend begon Máxima haar bezoek aan Nigeria met een bezoek in de omgeving van Lagos. 's Middags was er nog een ontmoeting met Gouverneur Akinwunmi Ambode.



In het Subol Hospital werd de Koningin geïnformeerd over de wijze waarop mensen in armoedesituaties een ziektekostenverzekering kunnen afsluiten via hun mobiele telefoon. Patiënten vullen online een vragenformulier in dat inzicht geeft in hun financiële omstandigheden. Op basis van deze persoonlijke gegevens kan direct een door de decentrale overheid gesubsidieerde verzekering toegekend worden via hun telefoon. Het pilotproject is tot stand gekomen op verzoek van de deelstaat Lagos in samenwerking met de non-profitorganisatie PharmAccess. Koningin Máxima bezocht ook een project waar ondernemers digitaal een lening kunnen aanvragen. Het aanvraagproces voor bepaling van de kredietwaardigheid gebeurt digitaal. Zo ook de toekenning en eventuele afkeuring van de lening.  
Vanmiddag had Koningin Máxima een ontmoeting met Gouverneur Akinwunmi Ambode van de deelstaat Lagos. Aansluitend nam ze deel aan een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit de private sector over het belang van goede toegang tot financiële diensten.
Aan het eind van de middag vloog de Koningin naar Abuja, de hoofdstad van Nigeria, waar het bezoek morgen verdergaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten