Koningin Máxima opent 'Tien topstukken on tour' in Mauritshuis | De Oranjes

woensdag 4 oktober 2017

Koningin Máxima opent 'Tien topstukken on tour' in Mauritshuis

Koningin Máxima opende vanochtend in het Mauritshuis in Den Haag de reizende tentoonstelling 'Tien topstukken on tour: Voor Nederland verworven dankzij de BankGiro Loterij'.


Met deze tentoonstelling willen het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Mauritshuis het belang van nieuwe aankopen voor Nederland tonen. Máxima arriveerde in een nieuwe rode jurk waarin ze niet 'wegviel' bij de schilderijen waar ze naast poseerde.
Tien topstukken on tour reist voor telkens drie weken naar zes verschillende musea in Nederland. De werken zijn van 4 oktober 2017 tot en met 25 maart 2018 achtereenvolgens te zien in het Mauritshuis in Den Haag, het Fries Museum in Leeuwarden, Twentse Welle/Rijksmuseum Twenthe in Enschede, het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Bonnefantenmuseum in Maastricht. De werken zijn onder meer ‘De burgemeester van Delft en zijn dochter’ van Jan Steen, ‘Portret van een oude man’ van Rembrandt, ‘Molens bij Zaandam’ van Monet, ‘Petite chouette’ van Picasso, ‘De vierkante man’ van Karel Appel en ‘Gezicht op de Gouden Bocht in de Herengracht’ van Gerrit Adriaensz. Berckheyde. De Koningin kreeg van de schilderijen enkele ansichtkaarten mee naar huis. In het klein zijn ze dus wellicht nu ook aan de muur van de Eikenhorst te bewonderen.
Eenmaal weer buiten stonden er heel wat mensen te wachten achter het hek van het Mauritshuis. De Koningin schudde wat handjes, en trok vervolgens op haar hoge hakken een klein sprintje naar de auto.

2 opmerkingen:

  1. Wat zag de koningin er mooie en verzorgd uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie nieuwe jurk, deze behoort absoluut tot mijn favorieten. Ik zou hm nog graag een keertje weer terug willen zien in combinatie met een klein hoedje.

    BeantwoordenVerwijderen