Gezin Prins Constantijn bezoekt George Washington's Mount Vernon | De Oranjes

maandag 16 oktober 2017

Gezin Prins Constantijn bezoekt George Washington's Mount Vernon

Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Gravin Eloise, Graaf Claus-Casimir en Gravin Leonore brengen de herfstvakantie in de Verenigde Staten door. Vandaag bezochten ze Mount Vernon, het huis waar George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten, voor een belangrijk deel van zijn leven woonde. De medewerkers van Mount Vernon zijn erg trots op het bezoek van de 'royalty's' en publiceerden foto's van het uitstapje op de website. Samen met hun drie kinderen bekeken Prins Constantijn en Prinses Laurentien het herenhuis en de tuin. Ook legden ze een krans bij het graf van George en zijn vrouw Martha Washington. Het in de Georgiaanse architectuurstijl opgetrokken huis staat op een landgoed dat in 1674 in handen kwam van John Washington, de overgrootvader van de latere president. George Washington erfde het landgoed in 1761 na het overlijden van de weduwe van zijn halfbroer Lawrence. In de jaren voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog breidde Washington het landgoed en het huis aanzienlijk uit en verdeelde hij het in verschillende plantages. Na zijn presidentschap trok Washington zich terug op het landgoed waar hij in 1799 overleed. Het huis is hersteld tot in de staat waarin het verkeerde ten tijde van Washingtons leven. Dat betekende dat sommige ruimtes alleen via moeizame trapjes te betreden waren, maar dat was voor Prins Constantijn geen probleem. Hij maakte tot slot een foto van de trap, waar hij zojuist vanaf gedaald was.

2 opmerkingen:

  1. De foto in dit bericht had ik voorbij zien komen en vond ik mooi. En nu dankzij jouw logje er nog meer kunnen bekijken. Leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie, ontspannen foto's van dit gezin. Ik hoop dat ze een fijne vakantie hebben gehad. Net zoals ik met mijn gezin.

    BeantwoordenVerwijderen