Koningin Máxima bezoekt Nigeria - I | De Oranjes

maandag 30 oktober 2017

Koningin Máxima bezoekt Nigeria - I

Koningin Máxima is t/m donderdag op bezoek in Nigeria in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.


Vanavond arriveerde Máxima (zonder make-up) in Lagos, de grootste stad van Nigeria. Morgen begint ze daar aan haar driedaagse werkbezoek. Nigeria heeft sinds 2012 een Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering voor betaalbare en goede toegang tot financiële diensten. Met als doel bij te dragen aan de economische ontwikkeling van de bevolking.
Het huidige bezoek van de Koningin richt zich met name op de mogelijkheden om het proces van verbetering van toegang tot financiële diensten te versnellen. Zowel de centrale als de decentrale overheden hebben hierin een belangrijke regierol. Daarnaast bieden uitbreiding van het aantal bankagentschappen en digitalisering van financiële diensten goede mogelijkheden om meer mensen aan te laten sluiten op formele financiële diensten. Volgens cijfers van de Nigeriaanse financiële ontwikkelingsorganisatie EFInA (Enhancing Financial Innovation & Access) zijn er regionaal grote verschillen. Gemiddeld heeft 48,6% van de volwassenen in het land toegang tot financiële diensten. In het meer afgelegen noordwesten is dit echter slechts 24%, terwijl in het zuiden 78% van de bevolking toegang heeft tot een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en pensioenen.

1 opmerking: