Koning Willem-Alexander bezoekt Saba en Sint Eustatius | De Oranjes

dinsdag 12 september 2017

Koning Willem-Alexander bezoekt Saba en Sint Eustatius

Met een bezoek vandaag aan Saba en Sint Eustatius is het bezoek van Koning Willem-Alexander aan het Caribisch gebied n.a.v. orkaan Irma afgerond. In Saba en Sint Eustatius is ook schade van de orkaan, maar niet zo ernstig als op Sint-Maarten.



Na een overnachting in een beschadigd hotel zonder stromend water op Sint-Maarten, begon de dag met een rondvlucht per helikopter over het zwaar gehavend eiland. Koning Willem-Alexander toonde zich opnieuw onder de indruk van de verwoestingen, die hij een dag eerder al van dichtbij had gezien.Vanuit de helikopter was vandaag te zien dat voor de poort van het vliegveld een groep mensen stond te wachten op een mogelijkheid om van het eiland af te komen. Op Saba en Sint Eustatius sprak de Koning met bewoners.

In een korte toespraak op het laatste eiland riep hij hen op vertrouwen te houden. Nederland zal hen niet in de steek laten, zei Willem-Alexander. Met een vliegtuig van de kustwacht vloog het gezelschap terug naar Curaçao. Vier volwassenen en een kind die eerder van Sint-Maarten waren geëvacueerd, vlogen in het kleine toestel mee.

1 opmerking: