Koninklijk Paar ontvangt Italiaanse president Mattarella | De Oranjes

woensdag 9 november 2022

Koninklijk Paar ontvangt Italiaanse president Mattarella

Vanaf vandaag t/m vrijdag is de Italiaanse president Mattarella samen met zijn dochter op staatsbezoek in Nederland. Het Koninklijk Paar heette hen welkom op de Dam in Amsterdam en vanavond was er een staatsbanket in het paleis. 


Met de komst van de Italiaanse president naar Nederland worden de uitstekende betrekkingen tussen Italië en Nederland herbevestigd. De verbondenheid is groot. Als grondleggers van de Europese Unie en NAVO-bondgenoten delen Italië en Nederland dezelfde waarden en staan ze zij aan zij om de grote uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Het staatsbezoek draagt bij aan de verdieping van de samenwerking, waarbij Italië en Nederland zich inspannen voor een sterker, duurzamer en veiliger Europa. In 2017 heeft het Koninklijk Paar een staatsbezoek aan Italië gebracht. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heetten de Italiaanse president en Laura Mattarella officieel welkom op de Dam in Amsterdam. Nadat de delegaties waren voorgesteld, vond de inspectie van de erewacht plaats. 
Foto's: RVD

Vanavond bood het Koninklijk Paar een staatsbanket aan in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Koning en de Italiaanse president hielden een toespraak. Ook Prinses Beatrix en Prinses Margriet schoven, met bril, aan bij het banket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten