Koning Willem-Alexander bezoekt waterstofcluster in Arnhem | De Oranjes

woensdag 16 november 2022

Koning Willem-Alexander bezoekt waterstofcluster in Arnhem

Koning Willem-Alexander bracht vanmiddag een werkbezoek aan het waterstofcluster op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. 
Foto: RVD


Tijdens het bezoek stond vooral de waterstof-maakindustrie centraal. Waterstoftechnologieën dragen bij aan het waarmaken van klimaatambities en energieonafhankelijkheid, maar ook aan de realisatie van groene werkgelegenheid. In Arnhem bevindt zich een groot waterstoftechnologie-cluster waar langdurig gewerkt wordt aan de ontwikkeling en productie van brandstofcellen, electro-chemische compressors, waterstofproductie-technologieën, fuel-cell engines en flow batterijen. Het bezoek van de Koning startte bij brandstofcelfabrikant Nedstack. Daarna werden per waterstofbus achtereenvolgens HyET Hydrogen, leverancier van waterstofcompressors, waterstofpionier HyGear en energieopslag-expert Elestor bezocht. 

Foto's: RVD

Het bezoek eindigde bij het bedrijf Hymove, waar mobiele brandstofcelsystemen worden gefabriceerd. Koning Willem-Alexander sprak hier tenslotte met verschillende vertegenwoordigers van bedrijven uit de waterstof-maakindustrie over de kansen en de risico’s van groei en de uitdagingen van het waterstoftechnologie ecosysteem. Tijdens het gesprek werd ook ingegaan op de publiek-private samenwerking Connectr – Energy innovation, een publiek-private samenwerking om de energietransitie te versnellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten