Staatsbezoek aan Oostenrijk - II | De Oranjes

dinsdag 28 juni 2022

Staatsbezoek aan Oostenrijk - II

Het Koninklijk Paar startte de tweede dag van het staatsbezoek samen met de bondspresident en zijn vrouw in cultureel centrum Brotfabrik. In deze voormalige fabriek wordt door middel van diverse projecten de sociale integratie gestimuleerd.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima gingen met vrijwilligers in gesprek over culturele uitwisseling en spraken met Oekraïense vluchtelingen over hun verblijf in Oostenrijk. 

De beelden van het Koningspaar in de fabriek doen denken aan NLDoet:
Vervolgens bezocht het Koninklijk Paar het Sonnwendviertel, een woonwijk die gericht is op toekomstbestendig bouwen en het vergroten van de leefbaarheid in de wijk. Met de tram reden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vervolgens terug naar de binnenstad. Hier kwamen tijdens een korte stadswandeling verschillende aspecten van de Weense en Oostenrijkse cultuur en de historische banden tussen Nederland en Oostenrijk aan bod. Zo werden de Nationalbibliothek en een traditioneel koffiehuis bezocht.
Aansluitend ontving bondskanselier Karl Nehammer het Koninklijk Paar voor een lunch in het Naturhistorisches Museum.
Nehammer kon het niet laten ook Máxima's arm nog even te pakken:
Later vanmiddag was de ontvangst voor de Nederlandse gemeenschap in Oostenrijk. Vanavond bood het Koninklijk Paar de bondspresident als dank voor de gastvrijheid een concert aan van het Nederlands Kamerkoor. Het koor bracht in het Konzerthaus de wereldpremière van ‘Van Gogh in Me’, waarbij kunstwerken van Vincent van Gogh en Gustav Klimt tot leven kwamen op muziek van hun tijdgenoten.
</

1 opmerking:

  1. Leuk verslagje en wat ik nog leuker vond is dat ze her gedragen kleding draagt. Fantastisch

    BeantwoordenVerwijderen