Interview met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in 'Het Klokhuis' | De Oranjes

dinsdag 21 juni 2022

Interview met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in 'Het Klokhuis'

In het tv-programma 'Het Klokhuis' dat vanavond werd uitgezonden, werd een kijkje achter de schermen genomen in Paleis Noordeinde. Na tien minuten zijn ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima (ieder in hun eigen werkkamer) te zien. 


Koning Willem-Alexander heeft naar eigen zeggen "een heleboel mooie" momenten beleefd op Paleis Noordeinde.  "Maar een hele bijzondere is toch wel 30 maart 2001 in de grote balzaal, dat ik mijn Máxima aan Nederland mocht voorstellen als mijn verloofde." Paleis Noordeinde is een mooie plek om te werken, vindt Willem-Alexander. Maar een ander kantoor waar hij graag werkt "is de cockpit van het vliegtuig". Dat komt "met name door het uitzicht". 

Ook Koningin Máxima werkt graag op het paleis. "We komen er best vaak. Maar we slapen hier niet", vertelde ze. "We komen soms met de fiets en soms met de auto. Vandaag met de auto omdat ik te laat was! "We werken hier niet alleen, maar houden ook recepties en lunchen met uitblinkers."


2 opmerkingen:

  1. Niet kunnen kijken kijken gisterenavond, daar ik moest werken, maar leuk dat je de uitzending hier hebt opgezet. Een leuk gesprekje was het en ook leuk om het paleis te zien. Ik ben er al eens geweest, maar dan kom je niet in de werkkamer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had het idd in voorstukjes gezien dat er een aflevering zou komen over Paleis Noordeinde. Dacht eerst dat het acteurs waren die Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima speelden. Maar nee, ze waren het echt. Super leuk dat ze dit wilden doen

    BeantwoordenVerwijderen