Nieuwsoverzicht week 25 - 2022 | De Oranjes

zondag 26 juni 2022

Nieuwsoverzicht week 25 - 2022

 • Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren maandagavond in de Grote Kerk in Den Haag aanwezig bij een diner ter gelegenheid van een tweedaags handelsbezoek aan Nederland van Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary van Denemarken. Het Deens Kroonprinselijk Paar leidt een handelsdelegatie gericht op energietransitie en digitale gezondheidszorg. 
 • In het tv-programma 'Het Klokhuis' dat dinsdagavond werd uitgezonden, werd een kijkje achter de schermen genomen in Paleis Noordeinde. Na tien minuten zijn ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima (ieder in hun eigen werkkamer) te zien. 
 • Koningin Maxima bracht woensdag een werkbezoek aan het Nova College. Tijdens het bezoek werd aandacht geschonken aan het welzijn van scholieren en studenten. De koningin ging onder meer in gesprek met bewindslieden en jongeren. 
 • Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima ontvingen woensdag het Corps Diplomatique voor een galadiner in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Koning hield tijdens het diner een korte toespraak. Dit jaar stond de avond in het teken van politiek en bestuur. 
 • Koning Willem-Alexander hield donderdag een toespraak voor het Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. 
 • Vrijdag poseerde het Koninklijk gezin voor het eerst sinds vorig jaar weer voor een traditionele fotosessie. Oorspronkelijk zou de fotosessie plaatsvinden op het Haagse Zuiderstrand, maar vanwege het weer werd uitgeweken naar Paleis Noordeinde. 
 • Koning Willem-Alexander woonde zaterdag in Den Haag de Nederlandse Veteranendag bij, een eerbetoon aan de ruim 100.000 Nederlandse veteranen. De Koning hield een toespraak en reikte achttien vaandelopschriften uit aan eenheden van de Krijgsmacht die zich tijdens de strijd in Afghanistan hebben onderscheiden. Ook nam hij het defilé af. 
 • Prinses Margriet heeft zaterdag de eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje uitgereikt aan de oprichter en algemeen directeur van dansgezelschap Introdans, Ton Wiggers. 
 • Prinses Alexia vierde zondag haar zeventiende verjaardag.
 Foto's van de activiteiten zijn hier en hier te vinden.

1 opmerking:

 1. Thank you for sharing useful information with us. please keep sharing like this. And if you are searching a unique and Top University in India, Colleges discovery platform, which connects students or working professionals with Universities/colleges, at the same time offering information about colleges, courses, entrance exam details, admission notifications, scholarships, and all related topics. Please visit below links:  MGAHV, Wardha in Maharashtra

  Central University of Tamil Nadu in Thiruvarur

  Sri Aurobindo University in Indore

  KLE Technological University in Dharwad

  Swarnim Gujarat Sports University in Gandhinagar

  BeantwoordenVerwijderen