Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bij galadiner 18e verjaardag Ingrid-Alexandra van Noorwegen | De Oranjes

vrijdag 17 juni 2022

Koninklijk Paar en Prinses van Oranje bij galadiner 18e verjaardag Ingrid-Alexandra van Noorwegen

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje waren vanavond aanwezig bij een galadiner ter ere van de achttiende verjaardag van Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen in het Koninklijk Paleis in Oslo. Het is voor Amalia haar eerste officiële reis als Prinses van Oranje. 
Foto: Noors Koningshuis


De verjaardag van de Noorse Prinses Ingrid Alexandra, die op 21 januari al 18 werd, werd gisteren en vandaag gevierd. Vanwege de coronamaatregelen moest de dochter van kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit haar verjaardag in januari klein houden. Volgens Koningin Máxima, die tijdens haar reis aan Ivoorkust en Senegal, regelmatig geïnterviewd werd door de pers keek Amalia “enorm uit” om samen met haar ouders op reis te gaan. “Het zal wel bijzonder zijn. Het is iets wat zij altijd heeft verwacht dat een keer zou gebeuren, dus dat komt wel goed.” Amalia kwam vanavond aan de arm van de Spaanse Koning Felipe het paleis binnen in een roze jurk met de diamanten sterren tiara die haar moeder op haar huwelijksdag droeg. Achter haar liepen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, die – in aanwezigheid van een delegatie jonge royals – wat minder opvielen. 

Voorafgaand aan het diner werden groepsfoto’s gemaakt. Eén groepsfoto van toekomstige staatshoofden is heel uniek. De jarige Prinses Ingrid-Alexander (18) in het midden met links van haar Prinses Estelle van Zweden (10) en rechts Prins Charles van Luxemburg (2). Achter haar staan Prinses Amalia (18) en Prinses Elisabeth van België (20). 

Foto's: Noors Koningshuis

Waar het menu precies uit bestond is (nog) niet bekend, maar traditiegetrouw hielden de Noorse Royals, waaronder ook Ingrid-Alexandra zelf, toespraken, en geheel volgens traditie werden er ook tranen weggepinkt. De Koning las de vertaling van de toespraak van de Noorse prinses met een leesbril waar hij tot op heden nog niet eerder mee werd gezien:

1 opmerking:

  1. Wat een mooie foto's, prinses Amalia zag er mooi uit en die foto met de kleine Charles van Luxemburg. Wat een mooi koppie heeft hij. en wat betreft die leesbril, hij wordt ook een dagje ouder en de ouderdom komt met gebreken.

    BeantwoordenVerwijderen