Staatsbezoek aan Oostenrijk - I | De Oranjes

maandag 27 juni 2022

Staatsbezoek aan Oostenrijk - I

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen van vandaag tot en met woensdag op uitnodiging van bondspresident Alexander Van der Bellen een staatsbezoek aan de Republiek Oostenrijk. Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken begeleidt het Koninklijk Paar.
Vandaag begon het staatsbezoek in Wenen met een welkomstceremonie op de Hofburg.
Vanmiddag werd bij het Namenmonument in het Ostarrichipark een krans gelegd voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
Het Koninklijk Paar, beiden gekleed in de kleuren van de Oostenrijkse vlag, kreeg vervolgens een rondleiding door het monument dat de slachtoffers van de Holocaust herdenkt. Vervolgens brachten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan de burgemeester van Wenen, Michael Ludwig, en aan de vice-voorzitter van het Oostenrijkse parlement, Doris Bures.
Vanavond bood bondspresident Van der Bellen het Koninklijk Paar een staatsbanket aan op Slot Belvedere. Dit museum zal begin volgend jaar in samenwerking met het Van Gogh Museum de tentoonstelling ‘Klimt. Inspired by Rodin, Van Gogh, Matisse’ presenteren. Tijdens het staatsbanket hielden Koning Willem-Alexander en bondspresident Van der Bellen een tafelrede. (nog niet online)  Koningin Máxima droeg een mooie witte jurk, eerder gedragen in 2019, gecombineerd met het pareldiadeem.  

1 opmerking:

  1. De eerste dag verliep mooi met mooi weer. Maxima zag er prachtig uit zowel overdag als in de avond

    BeantwoordenVerwijderen