FOTOSESSIE 2022: PALEIS NOORDEINDE | De Oranjes

vrijdag 24 juni 2022

FOTOSESSIE 2022: PALEIS NOORDEINDE

Vandaag poseerde het Koninklijk gezin voor het eerst sinds vorig jaar weer voor een traditionele fotosessie. Oorspronkelijk zou de fotosessie plaatsvinden op het Haagse Zuiderstrand, maar vanwege het weer werd uitgeweken naar Paleis Noordeinde. 

Foto: Patrick van Emst/RVD


Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane waren wél gekleed op de fotolocatie dat eigenlijk bij de strandtent La Cantina zou zijn; vooral de jurken van Máxima en Amalia en het pak van Alexia hadden een tropische print. Het pak van Alexia en het jurkje van Ariane komen van de ‘Sandro Paris’ collectie en zijn te verkrijgen via bijvoorbeeld de Bijenkorf. De vestibule op Paleis Noordeinde, die vooral wit is en slechts over enkele gouden attributen beschikt, is een groot contrast met het strand dat – juist met dreigende luchten – vast spectaculaire beelden op had geleverd. Ook de honden Luna, Nala en Mambo hadden dan speels aan de fotosessie kunnen deelnemen. 


                                                            Foto's: Patrick van Emst/RVD

 
 Na het maken van de foto’s sprak het Koninklijk Paar én ook de Prinses van Oranje met de pers. Uiteraard kreeg Amalia de meeste vragen. Het is de tweede keer dat Amalia vragen beantwoordt. Ze weet de vragen van de nieuwsgierige journalisten net zulke slimme antwoorden te geven als haar vader, altijd vriendelijk blijven en wat lange antwoorden waarin het gehoopte antwoord nooit echt te vinden is. Zo zegt ze lid te worden van een studentenvereniging, maar nog niet welke. "De studie gaat voor". Ze zegt enorm veel geleerd te hebben in haar tussenjaar, maar zegt dat een jaartje zonder school ook best fijn was. Koningin Máxima wilde daarop graag aanvullen dat ze haar dochter in die periode in positieve zin heeft zien veranderen. “Ik heb onze dochter echt zien groeien het afgelopen jaar. En dat mag gezien worden als een compliment”, aldus Máxima. “Ik heb gezien dat ze veel onafhankelijker is, en veel meer bezig met de toekomst. En dat is veroorzaakt door al die bezoeken en verschillende dingen die ze heeft gedaan en mensen die ze heeft ontmoet.” 

Ook Willem-Alexander ziet de door zijn echtgenote genoemde verandering. “Ze kan echt als een completer mens aan haar studie beginnen. Dat is een mooi moment en het is een nuttig jaar geweest in elk geval”, zei hij. Amalia herhaalde een paar keer dat ze dankbaar is dat de media haar haar privacy gunnen. Op de vraag of ze gelukkig is in de liefde (er verschenen foto’s in een aantal bladen van Amalia in gezelschap van een jongen), zegt ze gedecideerd: ik „ervaar enorm veel liefde van de mensen om me heen”. Haar vader grijpt in en zegt: „Sorry, mijn dochter is achttien. Ik hoop dat ze heel veel leuke mensen tegenkomt.” Voor de koning zelf zijn er nauwelijks vragen, hij kijkt vooral zijn dochter aan. Op de vraag over de verschillende crises die Nederland treffen, zegt hij zich zorgen te maken hoe alle crises – stikstof, woningbouw, asiel, prijsstijgingen – op elkaar ingrijpen. Dat vraagt „om een holistische aanpak”. „Boeren moeten perspectief krijgen, ook als ze op een gegeven moment iets anders moeten gaan doen.”

1 opmerking:

  1. Zoaks altijd een mooie reportage die je hebt gemaakt. Het was of ik er zelf bij was, maar moest gisteren werken, vandaar dat ik het met de beelden van internet moest doen.
    Nogmaals een mooie reportage met mooie foto's en interviews. Op de koning en Ariane na, zagen ze er prachtig uit. Ariane in een pakje dat ze heel ouderlijk maakt en de koning ja, die mag ook weleens een nieuw pak aantrekken en wat vrolijker, vergeleken bij Maxima.

    BeantwoordenVerwijderen