Paleis Het Loo pas in 2022 weer open | De Oranjes

dinsdag 27 juli 2021

Paleis Het Loo pas in 2022 weer open

De vernieuwing en verbouwing van Paleis Het Loo in Apeldoorn duurt langer dan voorzien. Het was de bedoeling dat het paleis dit jaar de deuren weer zou openen voor publiek na drie jaar bouwwerkzaamheden. Het paleis meldt nu op Facebook dat de heropening medio 2022 zal zijn. Kortgeleden is begonnen met het opnieuw inrichten en afwerken van tientallen zalen en kamers in Het Loo.
Paleis Het Loo ging in 2018 dicht voor een verbouwing die in totaal ruim 123 miljoen euro gaat kosten. Er was groot onderhoud nodig aan technische installaties en leidingen en er moest heel veel asbest worden verwijderd. Die werkzaamheden hebben vertraging opgelopen door onverwachte tegenvallers. Tegelijk met het groot onderhoud is onder de bassecour, het voorplein van het paleis, een nieuwe ondergrondse museumzaal van 5550 vierkante meter gebouwd. De zaal krijgt licht door een immense glasplaat in de bassecour en vormt straks de bezoekersingang van Paleis Het Loo. In het paleis uit de zeventiende eeuw en de zijvleugels zijn tal van historische resten weer zichtbaar gemaakt en gerestaureerd. Ook zijn kamers van Koningin Mary, Koningin Wilhelmina en Prins Bernhard opnieuw en authentiek ingericht. Tijdens de verbouwing zijn de tuinen en stallen van het paleis in de zomermaanden wel open (geweest) voor bezoekers.

3 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd hoe het eruit komt te zien.

  Het is wel veel geld en ben dus benieuwd of het, het waard is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ben er zelf zelfs ook twee keer geweest (in 1997 en 2005) maar vond het toch al mooi genoeg zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat vond ik eigenlijk ook, maar ja, wie weet is het nu nog mooier, meer van deze tijd. We wachten het af. Ook wat betreft Soestdijk, wat blijft er van over van het mooie paleis.

  BeantwoordenVerwijderen