Koning Willem-Alexander opent TeamNL Olympic Festival | De Oranjes

vrijdag 23 juli 2021

Koning Willem-Alexander opent TeamNL Olympic Festival

Vandaag onderbrak de koning even zijn vakantie om het TeamNL Olympic Festival op het sportstrand van Den Haag te openen. Het festival staat drie weken in het teken van de Olympische Spelen die plaatsvinden in Tokio. Op het terrein kunnen sporten worden beoefend en beleefd en kan naar wedstrijden worden gekeken. Voorafgaand aan de opening sprak de koning met de organisatoren en betrokkenen. Op het festivalterrein wordt overdag gesport onder begeleiding van verschillende sportbonden. Daarnaast kunnen de Olympische Spelen live worden gevolgd op grote tv-schermen. Huldigingen van Olympische medaillewinnaars zullen ook plaatsvinden op het festivalterrein. Buiten het festivalterrein op het strand is er ook “Tokyo in Town”, waarbij diverse gratis sportactiviteiten in Den Haag worden georganiseerd. Het festival vindt plaats tot en met 8 augustus. De koning opende het festival door met een Japans zwaard een lint door te snijden.

1 opmerking:

  1. Heel mooi dat de koning zijn vakantie hiervoor onderbrak en jammer dat hij niet persoonlijk in Tokio kan zijn, want de koning is een erg groot fan van van de sporten.

    Bij deze wil ik Vivian een hele goede vakantie wensen en uiteraard ook al haar lezers. Hopende op mooi weer, in ons eigen land, want daar zal ik vertoeven nu met de corona opkomst voor de 4e keer. Diegene die toch naar het buitenland kunnen en gaan heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen