Koningin Máxima maakt ritje in een vrachtwagen | De Oranjes

woensdag 14 juli 2021

Koningin Máxima maakt ritje in een vrachtwagen

Koningin Máxima ging vandaag op bezoek bij 'Transport en Logistiek' in Nieuwegein. Het bezoek stond in het teken van 'meer vrouwen in de sector'.
Máxima sprak met vrouwen in verschillende fases van hun carrière als vrachtwagenchauffeur, onder wie een aantal jonge vrouwen die nog in opleiding zijn. Zij lieten de koningin een demonstratie van het rijden met een heftruck zien, één van de onderdelen van de beroeps-begeleidende leerweg (BBL) die de chauffeurs in opleiding volgen.
Máxima ontmoette ook enkele zij-instromers en al ervaren chauffeurs. Ook werd de koningin bijgepraat over de sector zelf. Zo kreeg ze te horen dat er momenteel een tekort aan chauffeurs is, dat deels wordt veroorzaakt door vooroordelen over het karakter van het beroep van vrachtwagenchauffeur. Ook kreeg de koningin zélf een rijles in een vrachtwagen. Om het gaspedaal goed in te kunnen drukken, deed de Koningin haar schoenen uit. Vooral het parkeren van de vrachtwagen bleek nogal tegen te vallen. "Het is echt een vak", gaf ze lachend toe.

1 opmerking:

  1. Heel goed dat zij zich hiervoor inzet. Meer vrouwen in de sector. geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen