Staatsbezoek aan Estland - II | De Oranjes

woensdag 13 juni 2018

Staatsbezoek aan Estland - II

De tweede dag in Estland begon met een programma over de digitale samenleving, privacy en cyber security in  de e-Estonia Showroom. 


Estland heeft veel expertise en ervaring op het gebied van digitalisering. Tijdens het bezoek werden demonstraties gegeven van onder andere het toepassen van de digitale handtekening, het beschermen van de digitale identiteit en internetstemmen. Naast de Koning was ook minister Blok, minister Schouten en staatssecretaris Knops aanwezig. Daarna volgde een gesprek met de directeur van het NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE). Deze in Tallinn gevestigde internationale militaire organisatie richt zich op technologie, strategie, operaties en wetgeving.
Na een korte wandeling door het historische centrum van Tallinn onder begeleiding van president Kaljulaid, bezocht Koning Willem-Alexander een themasessie over Agro-innovatie. Doel van die bijeenkomst is het opzetten van structurele samenwerking op het terrein van (digitale) innovatie en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen in de landbouw. Minister Schouten tekende een MoU over structurele bilaterale samenwerking tussen overheden op het terrein van (digitale) innovatie in de landbouw. Na de ontvangst van de Nederlandse gemeenschap bezocht de Koning het Kumu Art Museum. In het kunstmuseum bezocht de Koning een overzichtstentoonstelling van de Estse schilder Michel Sittow. De tentoonstelling ‘Michel Sittow: Estonian Painter at the Courts of Renaissance Europe’, georganiseerd in het kader van 100 jaar Estland, bevat twee stukken uit Nederlandse collecties, waaronder die van het Mauritshuis. Met een afscheidsceremonie op het presidentieel paleis werd het staatsbezoek aan Estland afgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten